02 / 05 / 2024

karma projelere ilgi artıyor mu

karma projelere ilgi artıyor mu

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

Cadde 1453'e yoğun ilgi!

İstanbul’un yeni ilgi odağı Cadde 1453 projesi Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından hayata geçiriliyor. Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi olan projede mağaza ve dükkanlara yatırımcı ilgisi devam ediyor.

Karma projelere talep her geçen gün artıyor!

Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi gibi birden fazla işlevi olan karma kullanımlı yapılar, İstanbul’dan diğer büyük şehirlere yayılıyor. Karma projelere olan ilgi her geçen gün artıyor.

Yatırımcılar projelere cesurca devam ediyor!

Pek çok büyük ölçekli ve karma projeye imza atan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, yeni yılda da yatırımcıların projelere ‘cesurca’ devam ettiğini, hız kesmediklerini söyledi.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

Cihan İnşaat Hoşdere projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut Esenyurt Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini 156 milyon 500 bin TL teklifle kazanan Cihan İnşaat bugün sözleşme imzaladı. Ticaret imarlı arsa, büyük karma projelere komşu konumda.

Türkiye gayrimenkul alanında MIPIM'e çıkarma yaptı!

Türkiye'den şirketler ve belediyeler, dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'e çıkarma yaptılar. Türk katılımcılar, Cannes kentindeki fuarın bu yılki teması olan çevre nin de içini dolduran projeleriyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

Cannes MIPIM 2016'da Türk projelere yabancılardan yoğun ilgi!

Cannes’da, Türk projelerine yoğun ilgi yaşanıyor. 850 katılımcı ile en fazla katılım gerçekleştiren ülkelerin başında gelen Türkiye, inşaat şirketleri, belediyeler ve kamu kurumları ile fuarda milyarlarca liralık şov yaptı.

İstanbul'daki marka projelere Körfez ülkelerden yoğun ilgi geldi!

Neşeli "İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Dubai Cityscape'te Türkiye'deki projelere yoğun ilgi!

Türkiye'deki şehit haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Ortadoğu'nun en büyük emlak fuarı Dubai Cityscape Global 2015'te Türkiye'deki projelere yoğun ilgi oldu.

Dubai Cityscape Global 2015'te Türk firmalarına yoğun ilgi!

Türkiye'deki şehit haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Ortadoğu'nun en büyük emlak fuarı Dubai Cityscape Global 2015'te Türkiye'deki projelere yoğun ilgi oldu.

Yeni konut projelerinin inşaat sektörüne katkısı!

Ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaat ve gayrimenkulde yatırımlar 2015 yılında da hızını artırarak devam ediyor. Açıklanan yeni projelere ilgi artarken, yabancılar da uzun dönemli yatırımlarıyla Türkiye'ye geliyor.

MITT Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türkiye'nin standına büyük ilgi!

Turizm sektörünün duayen oyuncuları, AB yaptırımlarının gölgesindeki Rusya'da düzenlenen MITT Seyahat ve Turizm Fuarı'na çıkarma yaptı. Ülkenin en büyük turizm fuarında, Ruslar Türkiye standına büyük ilgi gösterdi.

Fikirtepe'de müteahhitler projelere başlayamıyor!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm karmaşası, ‘acele kamulaştırma’ kararıyla yeni boyut kazandı. Büyük kazanç bekleyen mülk sahipleri, ‘Devletin verdiği parayla mağdur olacağız’ diyor. Müteahhitler dev projelere başlayamamaktan şikâyetçi..

karma projelere ilgi artıyor mu Haberi

karma projelere ilgi artıyor mu

Ekonomideki büyümeye paralel olarak insanların yaşam standartlarının değişmesi, gayrimenkul yatırımlarına da yansıyor. İnsanlar artık ofisten AVM’ye, otelden rezidansa birçok fonksiyonu taşıyan projeleri tercih ediyorlar. Bu talebin etkisiyle, geçmişte AVM, ofis, rezidans ve otel projeleri birbirinden bağımsız yapılırken, artık karma proje konsepti içerisinde birleştiriliyorlar.


Kullanıcı talebinin artması, bağımsız otel ve AVM projeleri için arazi bulmanın zorlaşması ve yatırımları daha hızlı geri döndürmeleri de, riski bölen karma projelerin yatırımcılar için tercih sebebi olmasını sağlıyor.





TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, son dönemde geliştirilen karma projelerde konut fonksiyonlarının yanı sıra AVM, ofis ve otel fonksiyonlarının da yer aldığına dikkat çekiyor. Kolcuoğlu, aynı ortamda ofis, rezidans ve otel gibi fonksiyonların bulunmasının proje sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırdığını, farklı fonksiyonların birbirlerinin sinerjilerini artırdığını söylüyor. Örneğin...