02 / 05 / 2024

karma projeleri neden tercih etmeliyiz

karma projeleri neden tercih etmeliyiz

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

İstanbul’un markalı konut projeleri Irak'a çıkarma yapacak!

İstanbul'un önemli gayrimenkul projeleri, Kuzey Irak'ın güvenlik açısından en emniyetli bölgesi olarak kabul edilen Erbil'de düzenlenecek Paradise İstanbul Emlak Zirvesi'nde tanıtılacak…

Karma gayrimenkul projelerine talep arttı!

Tüm Türkiye'de başlatılan kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor. Kentsel dönüşümde konutlar karma gayrimenkul projeleri olarak yükselmeye başladı. 

Rezerv Danışmanlık seçkin projelere çözüm ortağı oluyor!

Rezerv Danışmanlık seçkin inşaat firmalarının inşa ettiği ticari ofis, home office, konut ve karma projeleri için günün koşullarına uygun çözümler üreterek, pazarlama ve satış hizmeti veriyor...

İş GYO'nun 2 projesine birden Gold LEED sertifikası!

İş GYO'nun Tuzla Teknoloji & Operasyon Merkezi ve Tuzla Karma Projeleri, LEED ile ödüllendirildi. 

Gençoğlu Grubu'nun karma konseptli konut projeleri yolda!

AVM yatırımları ile adından söz ettiren Gençoğlu Grubu konut projeleri içinde çalışmalara başladı.Gençoğlu Grubu'nun karma konseptli konut projeleri yolda.

Karma konut projeleri eski mahalle kültürünü yansıtıyor!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, karma projelerin oturum amacıyla konut satın alanlar için de renkli bir yaşam alanı sunduğunu belirtti. Keleş, Eski mahalle kültürünün günümüze uyarlanmış halinde olduğunu söyledi.

Ankara’nın tercihi Sinpaş projeleri!

Sinpaş Yapı’nın Türkiye’nin iddialı karma yaşam projelerinden olan Altınoran ve Marina Ankara projeleri Ankaralıların en çok oturmak için ev sahibi olduğu projelerin başında yer aldı.

Konut projelerinde fiyatlar son üç yılda neden arttı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme büyükşehirleri mercek altına aldı. Son 3 yılda hangi bölgede konut projeleri ortalama ne kadar prim sağladı, fiyatlar neden arttı? Önümüzdeki Uç yıla ilişkin beklentiler neler? İşte cazibe merkezlerinin dünü, bugünü, yarını.

İzmir'de karma konut projeleri ilgi görüyor!

İzmir'in önemli inşaat şirketlerinden Yapıtsan, halen devam eden Laila Konakları, Bornova Hill Konutları, Meva Deluxe Villaları ve Bornova Penta Plus Konakları projeleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Keleş İnşaat Sefaköy projesi neden gecikti?

Keleş İnşaat'ın Küçükçekmece Sefaköy'de geçen yıl başlayacağı karma projesi neden gecikti? Keleş İnşaat'ın 120 milyon TL'ye satın aldığı arazi E-5 üzerinde yer alıyor. İşte projenin başlayamamasının sebebi...

DAP Taksim Petek projesi 2015 başında başlıyor!

5 yıldır ürettiği konut- ofis- ticari alan ve karma projeleri ile dikkatleri üzerinde toplayan DAP Yapı, İstanbul'un her iki yakasında da yatırımcılarına kazandıracak konseptler geliştiriyor.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı!

İzmir Bayraklı, yeni imar planları ve kentsel dönüşüm ile hızlı bir gelişim gösteriyor. Karma kullanımlı projelerin hız kazandığı bölgeye, İstanbullu firmalar da yöneliyor. Kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı...

Selda Ulaşır İzmir'deki karma projeleri değerlendirdi!

TSKB' den Selda Ulaşır İzmir'deki karma projeleri değerlendirdi. İzmir’de yer alan karma kullanım projelerin gelişimi ne yöndedir? Son 5 yılda kentin çehresi ne şekilde değişmiştir?

karma projeleri neden tercih etmeliyiz Haberi

karma projeleri neden tercih etmeliyiz

Ekonomideki büyümeye paralel olarak insanların yaşam standartlarının değişmesi, gayrimenkul yatırımlarına da yansıyor. İnsanlar artık ofisten AVM’ye, otelden rezidansa birçok fonksiyonu taşıyan projeleri tercih ediyorlar. Bu talebin etkisiyle, geçmişte AVM, ofis, rezidans ve otel projeleri birbirinden bağımsız yapılırken, artık karma proje konsepti içerisinde birleştiriliyorlar.


Kullanıcı talebinin artması, bağımsız otel ve AVM projeleri için arazi bulmanın zorlaşması ve yatırımları daha hızlı geri döndürmeleri de, riski bölen karma projelerin yatırımcılar için tercih sebebi olmasını sağlıyor.





TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, son dönemde geliştirilen karma projelerde konut fonksiyonlarının yanı sıra AVM, ofis ve otel fonksiyonlarının da yer aldığına dikkat çekiyor. Kolcuoğlu, aynı ortamda ofis, rezidans ve otel gibi fonksiyonların bulunmasının proje sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırdığını, farklı fonksiyonların birbirlerinin sinerjilerini artırdığını söylüyor. Örneğin...