02 / 05 / 2024

karma projenin içinde neler var

karma projenin içinde neler var

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

Sur Yapı 2 yeni projesini 2 ay içinde satışa çıkaracak!

Gayrimenkulde yapılan atılımlar hız kesmiyor. Yıl içinde 6 proje hedefiyle yola çıkan Sur Yapı, hayata geçirdiği 4 projenin ardından iki projesini iki ay içinde satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Pulsar İnşaat Trios 2023’ün yüzde 50’den fazlası 1.5 yıl içinde satıldı!

Pulsar İnşaat’ın İkitelli OSB içinde 320 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Trios 2023’ün yüzde 50’den fazlası 1.5 yıl içinde satıldı. Yeni etapların satışa sunulduğu projenin bitiş tarihi Haziran 2017 olarak belirlendi.

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmeci şirketini belirledi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Tuzla'daki Tuzla Karma Projenin işletimi konusunda hangi şirketten hizmet aldığını yayınlamıştır.

Aşçıoğlu İnşaat Ataköy 38. Kısım projesi 1 ay içinde satışta!

Aşçıoğlu İnşaat Selenium Ataköy ‘den sonra bir yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ataköy 38. Kısımda gerçekleştirilmesi planlanan projenin 1 ay içinde satışa çıkması planlanıyor.

TED’in yeni koleji, Tema İstanbul projesinin içinde kurulacak!

Tema İSTANBUL, yine Türkiye’nin en köklü ve en iddialı eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı. TED’in yeni koleji, Tema İSTANBUL projesinin içinde kurulacak. TED Koleji, 2015–2016 öğretim yılında Tema İSTANBUL’da ders başı yapacak...

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü!

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü. Başkent Yeni Delhi'de de 50 yıllık eski bir 4 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan 4 kişinin daha cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 11'e yükseldi.

Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor. Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak. Yani firmalar mülk sahipleriyle anlaşırsa da anlaşmasa da evler yıkılacak.

Kanser Enstitüsü 6 ay içinde açılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin 2023 Sağlık Vizyonu ve Sağlık Politikalarında Dönüşüm” konulu konferansta konuştu: 6 ay içinde Kanser Enstitüsü kurulacak. Yatak kapasitesi yüzde 40 artıyor...

Kayseri Bilim Merkezinin inşaatı iki ay içinde bitecek!

İlk olarak Bursa ve Konya’da hizmete giren bilim merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Kayseri’ye yapılacak bilim merkezinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Bilim Merkezi inşaatının iki ay içinde bitirilmesi planlanıyor...

Konak sınırları içinde yer alan tüm asansörler MMO güvencesinde olacak!

Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası MMO İzmir Şubesi arasında "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" protokolü imzalandı. Bundan sonra Konak sınırları içinde yer alan tüm asansörler MMO güvencesinde olacak

Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi (OSB) teknoparkı Ankara'da yapılacak. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak olan Ankara Teknopark' ın temeli 2 ay içinde atılacak.

3. havalimanı inşaat sahası içinde kalan göller Karadeniz’e boşaltılıyor!

Üçüncü havalimanı inşaat sahası içinde bulunan göller, havalimanı arazi çalışmaları kapsamında kurutuluyor. Yarın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen temel atma töreni öncesi arazideki çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kadıköy'deki Tarım Müdürlüğü arazisini özelleştirme kapsamına aldı. İki yıl içinde özelleştirilecek arazi için TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı, Kadıköy Belediyesi de dava açmaya hazırlanıyor...

karma projenin içinde neler var Haberi

karma projenin içinde neler var

Ekonomideki büyümeye paralel olarak insanların yaşam standartlarının değişmesi, gayrimenkul yatırımlarına da yansıyor. İnsanlar artık ofisten AVM’ye, otelden rezidansa birçok fonksiyonu taşıyan projeleri tercih ediyorlar. Bu talebin etkisiyle, geçmişte AVM, ofis, rezidans ve otel projeleri birbirinden bağımsız yapılırken, artık karma proje konsepti içerisinde birleştiriliyorlar.


Kullanıcı talebinin artması, bağımsız otel ve AVM projeleri için arazi bulmanın zorlaşması ve yatırımları daha hızlı geri döndürmeleri de, riski bölen karma projelerin yatırımcılar için tercih sebebi olmasını sağlıyor.





TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, son dönemde geliştirilen karma projelerde konut fonksiyonlarının yanı sıra AVM, ofis ve otel fonksiyonlarının da yer aldığına dikkat çekiyor. Kolcuoğlu, aynı ortamda ofis, rezidans ve otel gibi fonksiyonların bulunmasının proje sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırdığını, farklı fonksiyonların birbirlerinin sinerjilerini artırdığını söylüyor. Örneğin...