11 / 05 / 2024

karma yapı imar barışı başvurusu

karma yapı imar barışı başvurusu

İmar barışı başvuru sonrasında konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 ödeme yapılacak. Peki, karma yapı başvurusu nasıl yapılacak?

Town Yapı İmar İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Town Yapı İmar İnşaat Sanayi Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Ethem Alper tarafından kuruldu.

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

EYT’liler ilk emekli maaşlarını almak için gün sayarken uzmanlardan ve SGK’dan kıdem tazminatına ilişkin önemli bir kod uyarısı geldi. Bu kod dışında işten çıkarma yapılırsa kıdem tazminatı alınamayacak. İşte detaylar...

Çalışanlar dikkat! O yasak bitiyor!

Koronavirüsle mücadele kapsamında fesih yasağı bulunuyor. Bu süreçte bazı istisnai durumlar dışında işten çıkarma yapılamıyor...

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Karma Yapım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Karma Yapım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Böber tarafından kuruldu.

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunüs Öztepe tarafından kuruldu.

İlyas Terzi'den Ayvacık'ta kaçak yapı inşaatı!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Ayvacık'ta devasa bir kaçak yapı yaptırdığı iddia edildi.Terzi "Yapı imar affından faydalandım ve ruhsatlı" sözleriyle kendini savundu.

Niziplioğlu Holding iki otelle Kapadokya’ya çıkarma yapıyor!

Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Niziplioğlu, Kapadokya’da iki otel yatırımı için çalışmalara hız verdiklerini açıkladı...

İmar barışı karma yapı başvurusu!

İmar barışı başvuru sonrasında konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 ödeme yapılacak. Peki, karma yapı başvurusu nasıl yapılacak?

Bursa'da 650 bin yapı imar barışından faydalanacak!

Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, bölgede imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başaran, şehirde yaklaşık 650 bin yapının imar barışından faydalanacağını söyledi.

Pasifik İnşaat Ankara'da yüzde 25 daha az inşaat yapacak!

Pasifik İnşaat, Merkez Ankara'da proje değişikliğine gitti. Firma, toplam hasılat büyüklüğü 4.2 milyar lira olan karma yapıda 17 blok inşa edilecek..

Türkiye'den 7 firma Katar'da 200 milyonluk iş bağladı!

Türkiye’den 150 firmayla çıkarma yapılan Expo Turkey by Qatar’da 7 firma 200 milyonluk iş bağladı.

karma yapı imar barışı başvurusu Haberi

karma yapı imar barışı başvurusu

İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Müracaatta yapıya ilişkin bilgilerin doğru girilmesi gerekiyor. 

Tapuda işlem yapılırken yapının mevcut durumunu gösteren proje istenecek olup, bu projenin Yapı Kayıt Belgesindeki bilgilerle uyumlu olması aranacak.

Başvuru sonrasında konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 ödeme yapılacak. Peki, karma yapı başvurusu nasıl yapılacak?

İmar barışı karma yapı başvurusu

Toplam inşaat alanı, ortak kullanım alanları, ruhsata aykırı ve ya ruhsat alınmadan yapılan imalatlar / değişiklerile elde edilen alanlar da dahil olmak üzere, yapının tüm alanları toplamını ifade ediyor.

Bağımsız bölüm alanı, yalnızca bir bağımsız bölümde gerçekleştirilen ruhsata aykırı veya ruhsat alınmadan yapılmış imalatlar/değişiklikler için başvuru yapılmak isteniyor ise bu bağımsız bölümde yapılan imalatlar/değişiklikler ile elde edilen alan dahil olmak üzere, bağımsız bölümün brüt alanı belirlenmelidir.

Konut ve ticari...