10 / 05 / 2024

karot numunesi alma

karot numunesi alma

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Karot alma işlemi!

Karot alma işlemi nasıl gerçekleşir? Karot alma işleminde önemli olan noktalar nelerdir, nelere dikkat edilmelidir? Karot işlemi hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz..

Topraklar Karot Su Yalıtım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Topraklar Karot Su Yalıtım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Gül Ayşe Çiçek imzasıyla kuruldu.

İş GYO'dan Kadıköy arsası satın alma bedeli hakkında açıklama!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi'nde bulunan arsanın yüzde 45 hissesinin satın alma değeri hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

Konut satın alma ihtimali yüzde 15.5 geriledi!

Tüketici güveni doların değer kazanmasına paralel önceki aya göre kasımda yüzde 6.9 geriledi. En ilginç veri konut satın alma ihtimalinin bile ekime göre yüzde 15.5 gerilemesi oldu. 1 yıl içinde otomobil alma ihtimali de yüzde 12 düştü.

Mg Karot İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mg Karot İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gökhan Güney tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de kuruldu.

Gayrimenkulde ev alma yurt al dönemi başladı!

ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesiyle gayrimenkulde “ev alma yurt al Dönemini” başlattı.

Konut kredisindeki değişikliler satın alma kararlarını etkileyecek!

Celal Koloğlu: "EKK'da konut kredisinde ilişkin alınan kararlar orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin konut satın alma kararlarını etkileyecek olan bu uygulama, birikimlerin bu yönde kullanılmasını teşvik edecek nitelik taşımaktadır." dedi.

BCG birleşme ve satın alma raporunu yayınladı!

BCG'nin 2016 yılı Birleşme ve Satın alma raporuna göre; daha çok şirket alım satımı yapan firmalar, bir kez yapanlara göre daha az riskle daha çok kazanma fırsatı yakalıyor.

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Akkaya ve Hurşit Battal ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu

Esas Holding şirket alma çalışmalarını hızlandırdı!

Havacılık, perakende ve eğlence, sağlık, gıda, gayrimenkul ve lojistik olmak üzere altı temel sektörde yatırımları bulunan Esas Holding bünyesine yeni şirketler satın alma yönündeki çalışmalarına hız verdi.

Aras Kargo, Austrian Post'un satın alma opsiyonunu reddetti!

Aras Kargo, Avusturyalı ortakları Austrian Post'un, şirketteki payını yüzde 25'ten yüzde 75'e çıkarmak için sundukları satın alma opsiyonunu reddetti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alma süresi uzatılıyor!

40 meslek dalında getirilen mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu hem istihdamda sıkıntı yaratacağı hem inşaat sezonunun yoğun olarak çalıştığı yaz döneminde sektöre zarar vereceği gerekçesiyle 31 Aralık’a kadar ertelendi.

39. Yapı Fuarı, Afrika'dan gelen satın alma heyetlerini ağırladı!

39. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Kenya, Nijerya ve Mozambik'den satın alma heyetleri ağırlandı. Afrika – Türkiye İnşaat İkili İş Görüşmeleri'nde 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri öne çıkan konular arasında yer aldı.

Güven Satın Alma İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güven Satın Alma İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, Hilmi Güven Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 7 Nisan'da Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi, Hürriyet Caddesi'nde kuruldu.

karot numunesi alma Haberi

karot numunesi alma

Karot neden alınır?

Karot binaların ve yapıların kapasite ve ömürlerini tespit etmesinin yanısıra depreme dayanıklılığını da ölçmek için alınabilir. Depreme dayanklılık testi için alınan karolar binaların kolonlarından alınıyor. Donatı tespiti yapılan kolonda 10 cm çapında 20-25 cm uzunluğunda bir beton numunesi alınıyor.


Peki başka hangi durumlarda karot alınır?

- Döküm anında taze betondan alınan numunelerin dayanımının düşük çıkması

- Beton üreticisi ve kontrol (yapı denetim) arasındaki ihtilaf durumu

- Döküm anında taze betondan numune alınamaması

- Betonda yerleştirme ve kür gibi uygulamaların yeterliliğinin tespit edilmesi

- Deprem ve yangın gibi durumlardan sonra yapının kontrolü

- Güçlendirme ve yıkım gibi kararların alınması durumlarında karot alma işlemi gerçekleşir.


Karot tahribatlı bir işlemdir. Yapıya zarar verebilir ve bu işlemde tekrar edilmiyor. Tek başına sonuç verir ve oldukça maliyetlidir. Ancak standard sapması...