18 / 07 / 2024

karotçuluk yapmak

karotçuluk yapmak

Karotçu kime denir? Karotçu ne iş yapar? Karotçuların çalışma alanları nelerdir? Karot çalışmalarını ilk kimler başlatmıştır? gibi karot hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Stokçuluk yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Kabul edilen kanunla stokçuluk tarih olacak. İşte haberin detayları!

Güngören'deki kentsel dönüşümde karot örneği krizi!

Güngören Belediyesi tarafından 9 bloktan oluşan 4 Kent Sitesi’nde karot testi yapmak istedi. Site sakinleri, belediye ekiplerinin zabıta ve polislerle gelmesine tepki gösterdi. Sakinler, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Konut yapmak sadece bina inşa etmek değildir!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri Marmara’da yaşanan depremin 17’inci yılı ile ilgili açıklama yaptı. Kurul, ''Konut yapmak sadece bina yapmak değil, binadan da önemli olan yaşamı biçimlendirmektir.''dedi.

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Akkaya ve Hurşit Battal ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu

Türkiye yatırım yapmak için güvenli bir ülke!

Business Sweden Türkiye Ofisi Sorumlusu Friberg, "Türkiye hali hazırda yatırım yapmak için güvenli bir ülke" dedi.

Niğde Ulukışla Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?

Niğde Ulukışla'da yapımı 2014'te başlayan 550 gün süre içerisinde bitirileceği söylenen Ulukışla Devlet Hastanesi'nin tamamlanamaması Ulukışla halkını isyan ettirdi. Vatandaşlar inşaatın çok yavaş ilerlediğini söyledi.

TOKİ'nin 2023 hedefinde 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapmak var!

Ergün Turan, 2023 hedefleri kapsamında amaçlarının 5.5 milyon insanın ev sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Ayrıca emeklilere özel konut projeleri de geliştirdiklerini belirtti.

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor.

Niğde Ulukışla-Adana Pozantı yol yapım çalışması mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla-Pozantı yol yapım çalışması ile duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..

TOKİ Niğde Ulukışla 2. Etap Konutları'nda başvurular başladı!

Niğde'nin Ulukışla İlçesine 2. Etap 511 konut yapımı için müracaatlar başladı. Müracaatlar Ulukışla Belediyesinde oluşturulan TOKİ irtibat bürosuna yapılacak.

İmarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü?

Ev yapıları, İmar Kanunu gereğince imarı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki, imarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü? İmarı olmayan arsaya ev yapılırsa ne olur?

Ereğli-Ulukışla Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

154 kV Ereğli-Ulukışla Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

karotçuluk yapmak Haberi

karotçuluk yapmak

Karotçu kime denir?


Karot kelimesi İngilizce de havuç kelimesine karşılık geliyor. Karot ile ilgili ilk çalışmalar Almanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Almanlar betondan numune almak için araştırmalar sonucunda şimdilerde karot makinaları olarak adlandırdığımız makinayı icat ediyorlar. Bu makina ile betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzetilen betonu çıkartmayı başarıyorlar. Havuca benzemiş olmasından dolayı havuç anlamına gelen Karot kelimesi ile adlandırılıyor. Böylece betonu silindir şeklinde delme işlemine Karot, bu işi karot makinaları ile yapanlara da KAROTÇU, ismi veriliyor..


Silindir şeklinde betonun delinmesi, beraberinde beton binalarda ihtiyaç duyulan beton delme ve beton kesme gibi işlerinde yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Karot makinaları günümüz teknolojisinde daha çok amaçlı kullanılır hale geliyor.


Karotçuların çalışma alanları, karot testi alma, karot ile beton delme, karot ile beton kesme (çürütme)...