01 / 05 / 2024

Kars Barajı açılış

Kars Barajı açılış

2010 yılında ihalesi yapılarak, yapımına 2011 yılında başlanan Kars Barajı tamamlandığından ülke ekonomisine 135 milyon TL katkı sağlayacak. Kars Barajı’nın tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam ediyor.

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yarın açılıyor!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılış töreni yarın Bakü'de gerçekleşecek. Projenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

DSİ'den Elbistan Hasanali Barajı açıklaması!

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Düzce'de toplu açılış töreni gerçekleşti!

Düzce'deki toplu açılışta, Düzce Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı, Düzce Büyük Melen Çayı Islahı 2. Kısım, Düzce Kaynaşlı İlçe Merkezi Yandereleri, Düzce Uğursuyu Deresi Islahı İkmali, Düzce Gölyaka Aksu Deresi Islahı İkmali projelerinin temeli atıldı

Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Erdoğan ile birlikte yaptı.

Kars Barajı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

2010 yılında ihalesi yapılarak, yapımına 2011 yılında başlanan Kars Barajı tamamlandığından ülke ekonomisine 135 milyon TL katkı sağlayacak. Kars Barajı’nın tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam ediyor.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

Kars Arapbaba Camisi'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Toplu konut İdaresi’nce yapılan Arapbaba Caminin açılışı yapıldı. Arapbaba Cami 600 kişi kapasiteli olup mahalle halkına ve Karslılara hizmet verecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

Kars Bayrampaşa'da Arapbaba Cami'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Arapbaba Caminin açılışı yapıldı.Yaklaşık 600 kişilik Arapbaba Caminin açılışını Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Mehmet Genç ve mahalle sakinleri birlikte yaptı.

Kars Barajı açılış Haberi

Kars Barajı açılış

2010 yılında ihalesi yapılarak, yapımına 2011 yılında başlanan Kars Barajı tamamlandığından ülke ekonomisine 135 milyon TL. katkı sağlayacak.

Mezra Köyü altında yapılan Kars Barajı’nın tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde aralıksız devam ediyor.

Kars’a 14 kilometre uzaklıkta olan Kars Barajı, Kars Çayı üzerinde yer alıyor. 182 milyon metreküp su depolamasıyla, Kars merkez ilçe, Susuz, Akyaka, Arpaçay ve Digor ilçelerinde 475 bin 780 dönüm tarım arazisinin borulu sistemle cazibeli olarak sulanmasını sağlayacak barajda, kurulu gücü 2 bin 240 kilovat güce sahip Çatma HES Santrali ile yıllık yaklaşık 9,76 milyon kilovat enerji elde edilecek.

İnşası devam eden Kars Barajı’ndan beslenecek olan Kars Barajı Sulaması iletim hattına dev boruların ise döşenmesi devam ediyor. Kars Barajı Sulama iletim hattına döşenen dev borulardan saniyede 18,5 metreküp (Ton)...