30 / 04 / 2024

Kars haberleri

Kars haberleri

Heyelan sonucu iki ev kullanılamaz hale gelirken, çöken iki ahırın altında kalan 6 büyükbaş havyan telef oldu. Meydana gelen heyelan nedeniyle Zahir Adıyaman ile Selim Temel'e ait evlerde hasar oluştu.

Kars'ta orman yangını çıktı!

Kars'ta, İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından oluşturulan hatıra ormanında çıkan yangında 3 hektar alan zarar gördü. İtfaiye ekipleri, yarım saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına alarak, soğutma çalışması başlattı.

Kars'a nüfusundan daha fazla turist geldi!

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan, Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...

Kars Arapbaba Camisi'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Toplu konut İdaresi’nce yapılan Arapbaba Caminin açılışı yapıldı. Arapbaba Cami 600 kişi kapasiteli olup mahalle halkına ve Karslılara hizmet verecek.

Kars Bayrampaşa'da Arapbaba Cami'nin açılışı yapıldı!

Kars merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde Arapbaba Caminin açılışı yapıldı.Yaklaşık 600 kişilik Arapbaba Caminin açılışını Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Mehmet Genç ve mahalle sakinleri birlikte yaptı.

Gayrimenkul Haberleri 2015 2.Çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2015 2. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

Kars’ta inşaat sezonu 1 Kasım’da sona eriyor!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, inşaat sezonunun Kars’ta 1 Kasım, Kağızman ilçesinde de 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı.

Kars Atatürk Stadı’nın yapımı başladı!

Kars Atatürk Stadı’nın yapımına başlandı. Uzun yıllar Karslılara hizmet veren stadyumun yerine spor kompleksi yapılıyor. Polat, 2 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı spor kompleksinin yapımının 2016 yılında tamamlanacağını söyledi.

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Kars'ta Sarıkamış Harekatı Araştırma Merkezi inşa ediliyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sarıkamış Harekatı, Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi" inşa ediliyor. Belediye Başkanı Göksal Toksoy, merkezin inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Bakü Tiflis Kars demiryolu ile Çin'den Avrupa'ya yük taşımak kolaylaşacak!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, inşası devam eden Bakü Tiflis Kars demiryolunun hizmete açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya güvenilir ve tasarruflu taşımalar yapılabileceğini söyledi.

Altyapı çalışmaları Kars'ın çehresini değiştiriyor!

Kars Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kars'ın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ve SGK 'ya giden yolda sürdürülen asfaltlama çalışmaları ile mahalle aralarındaki sıcak asfalt çalışm

TOKİ Kars Konutları'nın kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kars Belediye Başkanlığı'nca ortaklaşa hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların kuraları çekildi.

Kars Atatürk Mahallesi TOKİ kura 2015!

TOKİ ve Kars Belediye Başkanlığı ortaklığında hayata geçirilen Kars Atatürk Mahallesi projesinde 665 adet konut kurayla satışa sunuldu. İşte Kars Atatürk Mahallesi TOKİ kura 2015 detayları...

TOKİ Kars Bayrampaşa Mahallesi kura çekimi!

TOKİ Kars Bayrampaşa Mahallesi kura çekimi bugün saat 14:00'da yapıldı. Toplam 665 adet dairenin satışa sunulduğu projede 521 adet daire için hak sahipleri belirlendi.

Kars TOKİ Evleri kura çekilişi nerede?

Kars Belediye Başkanlığı ve TOKİ işbirliğinde inşa edilen Kars Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi kura çekimi bugün yapıldı. Peki Kars TOKİ Evleri kura çekilişi nerede?

Kars haberleri Haberi

Kars haberleri


Kars'ın Kağızman ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu iki ev kullanılamaz hale gelirken, çöken iki ahırın altında kalan 6 büyükbaş hayvan da telef oldu.



İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Karacaören köyünde etkili olan yoğun yağışın ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Zahir Adıyaman ile Selim Temel'e ait evlerde hasar oluştu.


Kemal ile Şevket Temel'e ait ahırların çökmesi sonucu ise 6 büyükbaş hayvan telef oldu.


Olay karşısında mağduriyet yaşadıklarını, tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Kemal Temel, "Oluşan heyelan sonucu ahırlarımız çöktü, hayvanlarımız telef oldu. Mağduruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Öte yandan, yağış nedeniyle Kağızman-Erzurum karayolunun 24 ile 30'uncu kilometresine toprak yığını düşmesi sonucu bir süre trafiğe kapanan yol, ekiplerin yaptığı temizleme çalışması sonucu trafiğe...