06 / 05 / 2024

kars kent merkezi

kars kent merkezi

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi!

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolundaki ray açıklığı farkının düzeltilmesi için Kars Lojistik Merkezi'nde Türkiye'nin ilk çift ekartman rayının döşenme çalışmalarına başlandı...

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Kars Lojistik Merkezi 94.3 milyon TL'ye inşa ediliyor!

Kars’ta 94 milyon 300 bin TL'ye inşa edilen Kars Lojistik Merkezi'nde sona gelindi. 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulan projenin 30 Ekim'e yetiştirilmesi planlanıyor.

Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu projesi için acele kamulaştırma!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu Bağlantısı Uygulama Projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

Kars Lojistik Merkezi'nin temeli yarın atılıyor!

Kars'ta 300 bin metrekarelik alana kurulacak olan lojistik merkezinin temeli, yarın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla atılacak.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizini Büyükşehir Belediyesi çözecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliği nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülecek.

Konak'ta yeni kent merkezi düğümü çözülecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde yeni imar planları için çalışmalar sürüyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

kars kent merkezi Haberi

kars kent merkezi

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay. AA muhabirine yaptığı açıklamada. 12 ay turizme açık ender illerden biri olan Kars'ın 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 15 marka kentten olduğunu söyledi. 


Ani Ören Yeri, Sarıkamış'taki Bayraktepe Kayak Merkezi, Kars Kalesi, Fethiye Camisi ve Kümbet Camisinin çok sayıda turist çektiğine değinen Doğanay, "Kış turizmi açısından en çok turist Rusya, Ukrayna ve İran'dan geliyor. Yazın kültür turlarına da Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden turistler katılıyor" dedi. 


Doğanay. kentin merkez nüfusunun 78 bin civarında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Geçen yıl ilimize gelip turizm işletme belgeli otellerde konaklayan turist sayısı 91 bin 920 olmuştur. 

Kent merkezi nüfusunun üzerinde turist, kentimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Bizim tutmuş olduğumuz düzenli istatistiklere göre...