08 / 05 / 2024

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Ekonominin lokomotifinde kriz ortamı: 12 Liralık çimento, 62 Lira oldu! Çimento fiyatları yüzde 516 arttı! 

İnşaat maliyetlerindeki fahiş yükseliş, inşaat sektörünün gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut Kaynak inşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışına dikkat çekti...

Ayhan Barut'tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, milyonlarca üniversite öğrencisinin yeterli sayıda öğrenci yurdu olmaması sebebiyle barınma problemiyle karşılaştığını, özel yurtlar ve konut kiralarına yapılan fahiş zamların da öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

Ayhan Barut: Adana Havaalanı kapatılmasın!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı’nın milyonlarca insanın kullandığını dile getirerek kapatılmaması için çağrı yaptı...

Ayhan Barut: Öğrencilerden yurt ücreti ve kira parası alınmasın!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine tepki gösterdi. Barut, "Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli" dedi...

Kanal İstanbul İstanbullunun yaşam konforunu artıracak!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan: "Boğazlar sadece bizim değil, İstanbul'da medeniyetlere başkentlik yapmış, birçok medeniyetin değerlerini taşır." dedi...

Kağızman'da yeni aile sağlık merkezinin inşaatı başladı!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Kağızman için yeni bir aile sağlık merkezi sözü vermiştik. İnşaatına başladık'' dedi.

Kars Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyardı.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

Adana-Karataş yoluna ilişkin 8 soru mecliste!

Adana-Karataş yolu meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sorularının Bakan Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Adana'nın yatırım programı ve metro projesi mecliste!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana ilinin yatırım programı ve metro projesini meclis gündemine taşıdı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Türkiye projesidir!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı için "İşte bu Türkiye projesidir" dedi.

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Haberi

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen


Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TOKİ binalarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı.


Bilgen, "Herkes temel insani gereksinimlerini karşılayabilecek, insan haysiyetine yakılır biçimde konut ve barınma hakkına sahiptir. Bu hak çerçevesinde devletin şehirlerde ve diğer yerleşim birimlerinde tarihi ve kültürel nitelikleri ile çevre değerlerini de esas alan bir plan çerçevesinde gerekli tedbirleri alması beklenmektedir. 


Ancak bu anlamda tedbir alması gereken kurumlardan birisi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); binaların malzemeleri, afetlerde çok kolay zarar görmeleri, yaşam alanlarının sıkışmışlığı, fiyatları vb durumlardan dolayı sürekli eleştirilmiştir. Biz de bu konuyla ilgili seçim bölgemiz olan Kars'taki TOKİ binalarından ev alan yurttaşlarımızdan oldukça yoğun şikayetler almaktayız." dedi.


Kars Milletvekili Ayhan...