28 / 04 / 2024

karsa gelen avrupalı turistler

karsa gelen avrupalı turistler

Avrupa Komisyonunun "turizm ve korunan alanlar" temasıyla 6 yıl önce ulusal destinasyon seçtiği tarihi şehirle ilgili tanıtım filmi ve belgeseller, AB ülkelerinde gösterilecek.

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Kuzey Kıbrıs Avrupalı yatırımcıların gözdesi oldu!

2015 Kuzey Kıbrıs Emlak Piyasası...Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turisti ağırlayan Kuzey Kıbrıs'ta yazlık ev alan Avrupalıların sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 6 arttı!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6. ülke konumunda bulunan Türkiye'ye, 2014 yılının 9 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, yüzde 6,10'luk artış göstererek, 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Yurt dışından gelen turistler Antalya turizmini olumlu etkiledi!

JLL Türkiye Otel ve Ağırlama Departmanı verilerine göre 2014 yılının Ocak ile Eylül ayları arasındaki dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısındaki artışla beraber ortalama günlük oda fiyatları da yükseldi.

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

İzmir'e kruvaziyer turizmiyle gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu (ETİK) tarafından hazırlanan turizm raporu 2014 yılında İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı ve İzmir'in turizm ana pazarındaki durumuna ilişkin bilgileri sundu.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu aştı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı, ekim ayında gelişler geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artış gösterdi.

İstanbul'a gelen japon turist sayısı azaldı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı, ekim ayında gelişler geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artış gösterdi.

İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu aştı!

İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu aştı. Kente yılın ilk 10 ayında gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 10 milyon 142 bin 888 oldu.

Rüzgar enerjisinin önde gelen oyuncuları Türkiye'de buluşacak!

Rüzgar enerjisinde önde gelen oyuncuların buluşacağı Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde yatırım fırsatları anlatılacak. Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı TÜREK 2014, 5-6 Kasım'da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

karsa gelen avrupalı turistler Haberi

karsa gelen avrupalı turistler

Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin kültürel izlerini barındıran Kars'ın daha çok Avrupalı turiste ev sahipliği yapması amacıyla AB ülkelerindeki tanıtımlara hız verilecek. Kars, 2009 yılında Avrupa Komisyonunun 'Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesine" (EDEN), Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde "Kuyucuk Gölü" ile başvurmuş ve "turizm ve korunan alanlar" temasıyla ulusal destinasyon seçilmişti. 


BALTIK MİMARİSİ ÖRNEKLERİ 

Söz konusu proje kapsamında, AB ülkelerine yönelik tanıtım kampanyası çerçevesinde, tarihi şehir ile ilgili tanıtım filmleri, belgesel ve kısa filmler bu ülkelerde gösterilecek. Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından yararlanacak Kars, böylece daha fazla turiste ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından EDEN Projesi ile ilgili düzenlenen basın turunda, Kars'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verildi. Tanıtımı yapılan Kars'ın Kuyucuk köyündeki göl, kuş gözlem turizminin en...