06 / 05 / 2024

Kartal-Kaynarca

Kartal-Kaynarca

1 Kasım seçimini geride bıraktık... Şimdi gözler İstanbul için verilen sözlerde... Tek başına iktidara gelen AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan megakent için çok önemli projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Kartal-Kaynarca Metro Hattı imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Kartal-Kaynarca Metro Hattı'na ait Huzurevi istasyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca Metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu.

Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip!

Orge, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip Geçtiğimiz hafta hizmete giren Kartal-Kaynarca metro hattını elektrik işlerini “anahtar teslim” yapan Türk firması Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey ve Kaynarca-Kurtköy hatlarına da talip oldu.

Orge Elektrik Kartal-Kaynarca metrosuna hayat verdi!

İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattının 3 yeni metro isyasyonunu içeren, Kartal Kaynarca hattı,10 Ekim sabahı İstanbullulara hizmet vermeye başlıyor.

Kadıköy-Kaynarca Metro Hattı bir hafta içinde açılıyor!

Kadıköy-Kartal hattının devamı olan ve test sürüşleri tamamlanan, Kadıköy-Kaynarca arasını 35 dakikaya düşürecek metro hattı bir hafta içinde hizmete açılacak.

Kartal-Kaynarca metro hattı açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen çalışmaların ardından Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe (Kaynarca) metro hattı açılışa hazırlanıyor. Eylül ayı sonunda yapılacak açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Kartal-Kaynarca metro hattında son durum!

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro hattı istasyonlarında ince işçiliklerin sonuna gelindi...

Anadolu Yakası'ndaki 2 metronun 4 yeni hattına bakanlıktan onay!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak hayata geçirilecek 4 yeni hat için bakanlıktan onay geldi.

Anadolu Yakası'ndaki 2 metroya 4 yeni hat geliyor!

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar-Dudullu-Çekmeköy Metro Hattı ve Kartal-Kaynarca Metro Hattı'nın devamı olarak toplamda 4 yeni hat yapılacak. İşte hat güzergahları...

Marmaray Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yakacık’tan Kaynarca’ya erişecek Kartal-Kaynarca metro inşaatını inceledi. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Topbaş, Kaynarca’nın metro için son nokta olmadığını belirtti..

Kartal-Kaynarca Metro hattının test sürüşü yıl sonunda başlıyor!

Çalışmalarında sona yaklaşılan Kartal-Kaynarca Metro inşaatında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: “Yılsonuna doğru vagonları indirip test sürüşlerinin yapılacağını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Kartal-Kaynarca Haberi

Kartal-Kaynarca

İstanbul’da 1 Kasım Genel Seçimlerine ilişkin resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti 4 milyon 379 bin 58 oyla birinci oldu. AK Parti’yi sırasıyla 2 milyon 735 bin 969 oy alan CHP, 903 bin 542 oy alan HDP ve 772 bin 211 oy alan MHP takip etti.


AK Parti İstanbul’da çıkardığı 46 milletvekiliyle 2011’deki başarısını yakaladı. Bir önceki seçime göre HDP 4, MHP 2 sandalye kaybederken, CHP ise İstanbul’da 28 olan milletvekili sayısını korudu.

AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği ve İstanbul’da oylarını artırdığı 1 Kasım seçimleri sonrası, partinin seçim beyannamesinde yer alan İstanbul ile ilgili vaatlerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

7 Haziran öncesi seçim beyannamesinde ve AK Partili siyasilerin söylemlerinde yer alan vaadlerde özellikle dev projeler öne çıkarıldı: Buna göre;

-Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi...