04 / 05 / 2024

Kartal Pendik fabrikalarının yerine ne yapılacak  

Kartal Pendik fabrikalarının yerine ne yapılacak  

Kartal bölgesindeki fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep gösteriliyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü başta özel okulların talebi arttırdığını söyledi..   

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

DAP Yapı Pendik projesi ön talep topluyor! Yeni proje!

DAP Yapı Pendik projesinde ön talep süreci başladı. İşte DAP Yapı Pendik projesi ile ilgili merak edilen detaylar... 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

İstanbul'un göbeğinde arsa satışı! Kartal, Pendik... Hemen bakın!

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığın tarafından Pendik ve Kartal ilçelerinde 2 adet arsa satışı yapılacak.

SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu mecliste!

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Şeker fabrikalarının arazileri konut yapımı ve ticaret için kullanılabilecek!

Şeker fabrikalarının imar planının değişmesiyle birlikte arsaların olduğu parsellere ticaret, turizm, konut, park, kentsel gelişme alanı tanımları geldi...

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Model fabrikaların sayısı 2022'ye kadar 10'a çıkacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Ankara'dan sonra Bursa'da ikinci örneğini deneyimlediğimiz model fabrikaların sayısını 2022 yılına kadar 10'a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kartal'da binanın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 11'e yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da bina çökmesi sonucu ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. 

Kartal Pendik fabrikalarının yerine ne yapılacak   Haberi

Kartal Pendik fabrikalarının yerine ne yapılacak  

Gayrimenkulde 200 milyar dolarlık bir hacim oluşturulması öngörülen Kartal bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

300’den fazla projenin dönüşümden geçtiği bölgede şehir merkezinde bulunan fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep var. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü başta özel okullar olmak üzere AVM ve özel hastanelerin son bir yılda Kartal’daki 2 bin metrekare ve üzeri binalara olan talebi yüzde 65 arttırdığını söyledi.   

Özlü, gelen bu talep yoğunluğunun boşalan fabrika binalarının ticari imar açısından okul, AVM veya hastanelere dönüştürülebilmesine imkan tanımasında önemli rol oynadığını da belirtti. 

Ticari imarlı bölgelerde konut yapılamadığını, bu nedenle boşalan fabrikaları özel okul, AVM veya özel hastanelere dönüştürülmesinin mümkün olduğunu dile getiren Gamze Özlü, şuana kadar bölgede 20’den fazla fabrika binasının okula dönüştüğü...