28 / 04 / 2024

Kartepede

Kartepede

Kocaeli Kartepe'de sosyal konut tarzı, Başiskele'de ise lüks konut tarzı oluşmaya başladı. Kocaeli Emlak Ticari Gayrimenkul Portföy Uzmanı Murat Hamzaoğlu, kentteki konut taleplerini şöyle değerlendirdi...

Kartepede Haberi

Kartepede

Kartepe ilçesinin Pekdemir İnşaat ve Vefa Küçük'ün çabasıyla ciddi lüks konutta önde gideceğini sananlar yanıldı. Bu projelerden sonra birkaç lüks konut projenin dışında bölge bir türlü lüks konut trendini yakalayamadı. Yaratılmak istenen lüks tarz bir anda geriye doğru gitmeye başladı. Cılız lüks konutlar da istenilen seviyeye ulaşmadı. Görünen o ki, başlangıçta oluşanla şimdilerde oluşan fark gözle görülmeye de başlandı. 


BAŞİSKELE ÇOK FARKLI


Çok dağınık olmasına karşın Başiskele çok daha farklı bir trend yakaladı. Konut sektöründe birçok bölgeyle liderlik savaşına giren Başiskele'nin şimdiden önde olduğunu görmemiz mümkün. Hele hele Bağçeşme bölgesini solladığını bile düşünenlerin sayısı hiç de yabana atılacak cinsten olmadığını görebiliyoruz. Tabi bölgenin ciddi avantajları var ama en önemlisi, Başiskele'ye yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak konut projeleri çok daha durumu belirlemekte. 


SEBEP...