07 / 05 / 2024

kaş İmar barışı toplantısı

kaş İmar barışı toplantısı

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı inşa ettiği öğrenildi. Portakal’ın zamanında eleştirdiği İmar Barışı’ndan da yararlandığı ortaya çıktı...

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar barışı kapsamında incelemeler devam ederken şimdiye kadar belirlenen kaçak yapılara en çok Kaş ilçesinde rastlandı.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'da 5 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 'İmar Barışı' düzenlemesi dışında kalan 5 kaçak yapı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

İmar barışı fırsatçılarına karşı önlem!

İmar barışı uygulamasını fırsat bilip kaçak inşaat yapanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemler alıyor. Bodrum'daki kaçak yapılar tespit edilip tek tek yıkılıyor.

İmar barışının bilançosu!

İmar barışına en çok başvuru sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldi. Yayla ve meralardaki kaçak yapılarla gündeme gelen Trabzon'da 151 bin 671, Rize'de ise 75 bin 472 yapı, İmar Barışı'ndan faydalandı...

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

kaş İmar barışı toplantısı Haberi

kaş İmar barışı toplantısı

Antalya'nın Kaş ilçesinde imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan yetkililer, imar barışıyla ilgili bilgilendirildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kaş Belediyesi tarafından gerçekleştiriken toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süleyman Erdoğan, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanları ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, "İmar barışıyla ruhsatı bulunmayan ya da imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılar kayıt altına alınacak. 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşaatı tamamlanan konut ya da iş yerleri, 31 Aralık 2018 tarihine kadar istenen yasal belgelerle, istenilen koşulları sağlama durumunda 'Yapı Kayıt Belgesi' almaya hak kazanacak. Başvurular Çevre ve Şehircilik...