27 / 04 / 2024

kaş patara imar planı

kaş patara imar planı

Antalya Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1 / 25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 12 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıktı...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Kaş Belediyesi, Patara 'daki toplam 7 bin 744 metrekarelik iki araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satıyor!

Kaş Belediyesi mülkiyeti belediyede olan, Patara antik kentte 2 adet araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkaracak.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Kaş'ın imar planları masaya yatırılacak!

Kaş Belediyesi ekim ayı Meclis toplantısında Ahatlı, Karadağ, Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy, Ağullu, Bayındır ve Çukurbağ mahallelerinin imar planına ilişkin maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. 

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Kaş'ın imar planına bir yürütmeyi durdurma kararı daha!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilmesi amacıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve 31 vatandaş amacıyla açılan davaya bakan Danıştay Dava İdareleri Kurulu yeni bir dava açtı.

kaş patara imar planı Haberi

kaş patara imar planı


Antalya Kaş İlçesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 24 Nisan 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı 12 Mayıs'ta askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan çevre düzeni planı 13 Haziran'da askıdan inecek.



Plan Hükmü Değişikliği Onama Sınırı


4.16. Bu plan içerisinde inşaa edilecek turizm tesisleri, resmi kurum ve kuruluşlara ait yapılar günübirlik vaziyet planı ve mimari projelerine ilişkin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınır. Mimari projelerde, belediye sınırları içerisinde belediye, belediye sınırları dışında ise valilik tarafından ilgili meslek odasından mevzuata uygun olduğuna dair görüş alınır, onaylanır ve ruhsata bağlanır. Yapılara ruhsat vermeye yetkili idareler (valilik, belediye) projelerin plan ve plan hükümlerine uygunlupundan ve...