26 / 07 / 2024

kasım 2015 inşaat istihdam verileri

kasım 2015 inşaat istihdam verileri

TÜİK, 2015 yılının kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. İstihdam edilenlerin yüzde 19,3'ü tarım, yüzde 20,1'i sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 53,1'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım'da en yüksek değere ulaştı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Kasım 2020 sonuçlarına göre; Ekim ayından sonra Kasım'da inşaat malzemeleri ihracatı 2 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

2019 Kasım'da inşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar olarak arttı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Kasım 2019 sonuçlarına göre, kasım ayında ihracat miktar olarak 4,47 milyon ton, değer olarak 1,83 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. 2018 Kasım-2019 Kasım aralığında ise yıllık ihracat 21,4 milyar dolar oldu...

Kahramanmaraş'ta yarım kalan inşaat sayısı meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'ta son üç yılda yarım kalmış inşaat sayısı ve yarım kalma nedenleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

İnşaat sektörü güven endeksi 63,9 değerine geriledi!

Ekonomik güven endeksi, Kasım'da geçen aya kıyasla yüzde 1,7 yükselerek 89,8'den 91,3'e ulaştı. Kasım'da inşaat sektörü güven endeksi ise 63,9 değerine geriledi...

Yarım kalan inşaat projelerinin mağdurları ne yapmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Yozgat’ın yarım kalan inşaat projeleri TBMM'de!

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ın yarım kalan inşaat projelerini TBMM gündemine taşıdı.

ABD'de konut başlangıçları Kasım ayında yüzde 3,3 arttı!

ABD'de konut başlangıçları kasım ayında yüzde 3,3 düşüş beklentisine aksine yüzde 3,3 artış gösterdi. Kasım ayı inşaat izinleri ise yüzde 1,4 düşüşle beklenenden az geriledi. 

Van'daki müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Van'da bu yıl inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik bir çok sektörü de beraberinde tetikliyor. Firma yetkilileri konuştu. Kaynak: Van'daki Müteahhitler inşaat sektörünü konuştu.

kasım 2015 inşaat istihdam verileri Haberi

kasım 2015 inşaat istihdam verileri

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 802 bin artışla 26 milyon 676 bin kişi, istihdam oranı ise 0,7 puanlık yükselişle yüzde 45,8 olarak gerçekleşti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, istihdam edilenlerin sayısı, 2015 yılı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 802 bin kişi artarak 26 milyon 676 bin kişiye, istihdam oranı ise 0,7 puanlık artışla yüzde 45,8'e yükseldi.


Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 26 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 828 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 19,3'ü tarım, yüzde 20,1'i sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 53,1'i ise hizmetler sektöründe yer aldı. Hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı bir...