17 / 05 / 2024

Kask takmayan işçi tazminatsız işten çıkartma

Kask takmayan işçi tazminatsız işten çıkartma

TBMM’ye sunulan yeni iş güvenliği yasa tasarısına göre kaskını takmayan işçi tazminatsız işten atılabilecek. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten çıkarılabilecek..

Adıyaman'daki inşaatlar işçileri iş güvenliği olmadan çalışıyor!

Adıyaman merkez Altınşehir Mahallesi’nde yükselen bazı inşaatlarda çalışan işçiler güvenlik önlemi almadan çalışıyor.Kendilerini güvenceye almak için baret takmayan, halat bağlamayan işçiler çok katlı binalarda tehlikeyi göz ardı ederek çalışıyor.

Kaski'den iş güvenliği ihalesi!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce, ‘İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmet alım işi’ ihalesinin, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi.

KASKİ içme suyu şebeke hattı inşaat işi ihalesi gerçekleşti!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce “Fatih-Serçeönü mahalleleri kısmi içme suyu şebeke hattı inşaat işi ihalesinin açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi..

KASKİ inşaat işi ihalesinde teklifler verildi!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce, ‘Erciyes Dağı içme suyu drenaj hattı inşaat işi’ ihalesinin, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi..

Kask takmayan işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek!

TBMM’ye sunulan yeni iş güvenliği yasa tasarısına göre kaskını takmayan işçi tazminatsız işten atılabilecek. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten çıkarılabilecek..

Kaskını takmayan işçi tazminatsız işten atılabilecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.

Kaski'de 2 ihale için teklif verildi!

KASKİ Genel Müdürlüğü'nce 'Muhtelif çapta soğuk su sayacı alımı ile Molu mahallesi içme suyu terfi ve şebeke hattı inşaatı yapım işi' ihalelerinin açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi.

Fehmi Demirten: Baret takmayan inşaat işçilerine ceza kesilmeli!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği ( DEİM ) Başkanı Fehmi Demirten, emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza kesildiği gibi baret takmayan işçiye de ceza kesilmesi gerektiğini söyledi...

Uplife Park'ın yüzde 70'i rezerve edildi

Yaklaşık 5 bin ailenin talep gösterdiği Teknik Yapı'nın 567 dairelik Uplife Park projesi, rezervasyona açılır açılmaz dairelerin yüzde 70'i alıcı buldu.

Vakıfbank taşınmak için beklemeyecek

Vakıfbank İstanbul'a taşınmak için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlanan yasa tasarısı imzaya açılmak üzere Bakan Hayati Yazıcı'ya iletildi. Ziraat Bankası ve Halkbank'ın gecikmesi halinde Vakıfbank, beklemeden taşınmak istiyor

Tüketiciler neden en çok 1+1'i tercih ediyor?

Tüketiciler neden 1+1'i çok tercih ediyor? Sektörün uzmanları yanıtlıyor! Yatırım ve oturmak amaçlı ev satın alacaklar 1+1 piyasasında son durum için tıklayın!

`Konut sahiplerini fiyat düşürmeleri için ikna etmeye çalışıyoruz`

Talep azalmasına karşın bazı bölgelerde gayrimenkulün yüzde 10 primli olduğunu söyleyen emlak danışmanlık şirketi TURYAP'ın Genel Müdürü Sarıbay, 'Mal sahiplerinin fiyatı düşürme konusunda direnci var. Biz ise niçin fiyatları düşürmeleri gerektiği konusun

Ortadoğu Grup Rize`deki projeyle yurtdışı işi kaptı

İnşaat sektöründe 27 yıldır hizmet veren Ortadoğu Group, Rize'nin Güneysu ilçesinde yaptığı kültür merkezi sayesinde Özbekistan ve Hindistan'da müteahhitlik işleri almaya başladı. Ortadoğu, Şişli'ye de Middleist projesi yapıyor

Kask takmayan işçi tazminatsız işten çıkartma Haberi

Kask takmayan işçi tazminatsız işten çıkartma

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu.


Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.


Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:


TAZMİNATSIZ ATILACAK: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yer alan yükümlülükleri ‘yazılı olarak hatırlatıldığı’ halde yerine getirmeyen işçi, patronu tarafından tazminatsız olarak işten atılabilecek. Bu yükümlülükler arasında, kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmak ve korumak da bulunuyor.


YASAK MADENCİYE: Ölümlü iş kazası meydana gelen işyerlerinde 2 yıl kamu ihalesi yasağı maden işyerleriyle sınırlandırıldı. İhale yasağı için işverenin kusurlu olduğunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerekecek.


PRİM TEŞVİKİ: Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10’dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli sakatlıkla sonuçlanan kaza olmazsa işsizlik sigortası işveren primi 3 yıl boyunca yüzde...