14 / 05 / 2024

kastamonu ankara llgaz Dağı Tüneli

kastamonu ankara llgaz Dağı Tüneli

Çankırı tarafından inşaasına devam edilen ve biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan Ilgaz Dağı Tüneli, Kastamonu ve Ankara'yı birbirine bağlayacak. Tünelin, yüzde 28'inin delindiği bildirildi.

Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak?

Bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek. Ulaşımı rahatlatacak olan Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak? İşte Ilgaz Tüneli'nin özellikleri..

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı projesine onay!

Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini canlandırmak adına büyük adımlar atan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın, dördüncü büyük projesi de Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Ilgaz Tüneli Mart ayında tamamlanma aşamasına gelecek!

Trafik kazalarını en aza indirmesi ve Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürmesi öngörülen Ilgaz Tüneli, Mart ayında tamamlanma aşamasına gelecek.

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Kastamonu ziyareti!

Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. Beşir Fatih Doğan, Kastamonu’yu ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kastamonu Saat Kulesi Projesi onaylandı!

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'da gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili olarak görüşmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

TOKİ Kastamonu'daki emeklileri ev sahibi yapacak!

Kastomunu BelediyeBaşkanı Tahsin Babaş, TOKİ'nin Kastamonu'da emeklilere yönelik yapacağı konutlar için de Doğu Çevre Yolu'nda önerdikleri 260 bin metrekare arsanın evraklarını Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Ilgaz Tüneli'nde sona gelindi!

Kastamonu-Ankara arasındaki yolculuk süresini 1.5 saate düşürecek İlgaz Tüneli, gelecek yılın nisan ayında hizmete girecek.

Tünel projelerinde son durum!

Trafik kazalarını en aza indirmesi ve Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürmesi öngörülen Ilgaz Tüneli, önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlanacak.

Ilgaz Tüneli'nde son durum ne?

Trafik kazalarını en aza indirmesi ve Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürmesi öngörülen Ilgaz Tüneli, önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlanacak. Ilgaz Dağı, yapımı süren 5 bin 391 metrelik tünelle 8 dakikada geçilebilecek.

Ilgaz Tüneli Nisan 2016'da tamamlanacak!

Trafik kazalarını en aza indirmesi ve Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürmesi öngörülen Ilgaz Tüneli, önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlanacak.

Ilgaz Tüneli 2016 yılında açılacak!

Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek olan Ilgaz Tüneli, 2016 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Yapımı tamamlandıktan sonra Ilgaz Tüneli'nin Türkiye ekonomisine yıllık 38 milyon 200 bin TL getirisinin olması bekleniyor.

Ilgaz Tüneli'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Kastamonu- Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek İlgaz Tüneli'nin yapımında sona gelindi. Yüzde 73'ü tamamlanan tünelin Nisan 2016'da ulaşıma açılacağı belirtildi.

Ilgaz Tüneli ekonomiye yıllık 38 milyon 200 bin TL kazandıracak!

Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek olan Ilgaz Tüneli, 2016 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.Ilgaz Tüneli’nin Türkiye ekonomisine yıllık 38 milyon 200 bin TL getirisinin olması bekleniyor.

kastamonu ankara llgaz Dağı Tüneli Haberi

kastamonu ankara llgaz Dağı Tüneli

Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı tarafından inşaasına devam edilen ve biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan Ilgaz Dağı Tüneli, ortalama 5 bin 380 metre uzunluğa sahip bulunuyor. Yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan tünelle, kentin ticaret ve sanayi faaliyeti başta olmak üzere Ilgaz Dağı Kayak Merkezindeki kış sporları turizminin geliştirilmesi amaçlanıyor.


Yapımında 500 kişiden oluşan 4 ayrı ekibin görev aldığı Ilgaz Dağı Tüneli çalışmalarının bir an önce tamamlanarak, tünelin 4 Kasım 2014'te trafiğe açılması planlanıyor.


Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünel projesinin Kastamonu'nun yıllardır hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi.


Tünelin Kastamonu sanayisini birebir ilgilendirdiğini ve şehrin ekonomisine büyük kazanımları olacağını ifade eden Bektaş, sanayicilerin işinin kolaylaşacağını kaydetti.


Vali Bektaş, tünel inşaatının...