20 / 07 / 2024

Kastamonu İl Çevre Müdürlüğü

Kastamonu İl Çevre Müdürlüğü

Devrekani Çayı'nın güzelliği, kanalizasyon atıkları sebebiyle yok olma riskiyle karşı karşıya

İl Özel İdaresi'nden satılık arsa ve arazi!

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne ait arsa ve arazi satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Kastamonu'da taksitle 2 arsa ve 1 arazi satılacak!

Kastamonu İl Encümeni Başkanlığı, Kastamonu'da yer alan iki arsa ve bir araziyi satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ev alacaklara son dakika müjdesi: O ilde bahçeli ev satılıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu ili, İnebolu ilçesi, Camikebir Mahallesi, Müezzin Mevkiinde yer alan tek katlı ev ile bahçesini satıyor. Peki Kastamonu İnebolu'da yer alan bahçeli evin fiyatı ne kadar? 

Evde bunu sakın yapmayın! Çok büyük cezası var! Cezayı öğrenen bir daha asla yapmayacak!

Çevre Yasası çerçevesinde 2023 yılında uygulanacak olan bazı para cezalarına güncellemeler getirildi. 2872 Sayılı Çevre Yasası çerçevesinde apartman ve sitelerde oturan vatandaşları ilgilendiren bir karar alındı. İşte detaylar...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2022 fiyatları, bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

TOKİ Kastamonu Ağlı 106 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kastamonu İli, Ağlı İlçesi, Merkez Mahallesi 106 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Kastamonu Ağlı 106 konut ihalesi 5 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kastamonu Ağlı Merkez Mahallesi 106 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 5 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Tek Durak Ofis'te inşaat izinlerine kolaylık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek "Tek Durak Ofis sistemi hakkında görüş alışverişlerinde bulundu. 

2021'de ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2021 fiyatları, bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu İl Çevre Müdürlüğü Haberi

Kastamonu İl Çevre Müdürlüğü

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Albayrak, dört ilçede arıtma tesisi olmaması sebebiyle atıkların çaya karıştığını ifade ediyor. Bunun için bir proje hazırlandığına işaret eden Albayrak, ancak yeterli bütçe olmadığı için projenin hayata geçirilemediğini belirtiyor.


Kastamonu'da bulunan Devrekani Çayı, birkaç sene öncesine kadar bölge halkının en gözde mekanlarındandı. Şimdi ise büyük bir çevre sorunuyla karşı karşıya. Devrekani, Seydiler, Ağlı ve Azdavay ilçelerinin tüm atıkları Devrekani Çayı'na karışıyor. Bu da Devrekani Çayı'nın tüm doğal güzelliğini gittikçe kaybetmesine yol açıyor. 


Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, ismi geçen ilçelerin kanalizasyon atıklarının yıllardır Devrakani Çayı'ya aktığını ve bu kirli suların Cide ilçesinden Karadeniz'e döküldüğünü belirtiyor. Kendi ilçelerinin atıklarının da İsmail Bey ve Tekke dereleri aracılığıyla Devrekani Çayı'na ulaştığını söyleyen Aliustaoğlu, bunun sebebini arıtma tesislerinin olmasına...