13 / 05 / 2024

Kastamonu yurt yapımı

Kastamonu yurt yapımı

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, bölgede yapılması planlanan 5 bin kişilik yurdun inşaatına onay verildi.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konutun yapımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlandığını açıkladı.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kastamonu'da 5 bin kişilik yurt yapımına onay!

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, bölgede yapılması planlanan 5 bin kişilik yurdun inşaatına onay verildi.

Trabzon Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacak!

Trabzon’un Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen yaptığı açıklamada Arsin Yatırım adasının yolunda gittiğini ve Bakan Süleyman Soylu’nun konunun takipçisi olduğunu söyledi. Şen, Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacağının da müjdesini verdi.

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

Kastamonu Araç Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma!

“Filyos Havzası Taşkın Koruma 1. Merhale Projesi” Kapsamındaki Araç Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOKİ, Kastamonu'ya yeni hastane yapıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Kastamonu'da yapımı devam eden 400 yataklı yeni devlet hastanesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Hastane inşaatında yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandı.

TOKİ Karacabey'de 336 kişilik yurt yapımında sona geldi!

Karacabey'de TOKİ tarafından yapılan 336 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda sona gelindi. Şu anda son rötuşlan yapılan yurt, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde inşa edildi.

Batman'da 1080 öğrenci için yurt yapıldı!

Batman'da özel sektörün yaptığı 1080 öğrenci kapasiteli yurt, yaklaşık 20 milyon TL'ye mal oldu. Yurdun yapımını üstlenen EMN firması 6 katlı binayı 11 ayda tamamladı.

İSMEP yurt ve okul yapımı ihaleleri sonuçlandı!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yeniden yapılacak okul ve yurtlarının yapım ve onarım ihaleleri sonuçlandı.

Kastamonu yurt yapımı Haberi

Kastamonu yurt yapımı

Kastamonu Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında önceki akşam toplandı. 


Toplantıda Kastamonu Belediyesine, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi'ne sosyal alan yeri ile Gölemirler Köyü'ne 5 bin kişilik yurt yapımı için belediye meclisi üyeleri yetki verdi. 


Kastamonu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2'nci olağan toplantısı, Belediye Başkanı Tkhsin Babaş başkanlığında Belediye Meclisi toplantı salonunda geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi. Tahsis konularının görüşüldüğü bölümde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi'ne tahsis, Gölemirler Köyü'ne yurt yapımı için tahsis konuları masaya yatırıldı. 5 bin kişilik yurt yapılması için tahsis edilmesi maddesinde ret oyları hakkında konuşan Babaş, "Ret etmek tarihi bir olay. Tarihe geçersiniz. Başka bir şey için olsa tamam da, 5 bin kişilik yurt velinimet. Yatırımcıyı...