18 / 05 / 2024

kaşüstü imar planı

kaşüstü imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kaşüstü’ndeki kavşağa karşı çıkan bazı meslek kuruluşlarını zamanında o bölgedeki konut yoğunluğu artarken sessiz kalmakla suçladı.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Kaş'ın imar planları masaya yatırılacak!

Kaş Belediyesi ekim ayı Meclis toplantısında Ahatlı, Karadağ, Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy, Ağullu, Bayındır ve Çukurbağ mahallelerinin imar planına ilişkin maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. 

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Kaş'ın imar planına bir yürütmeyi durdurma kararı daha!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilmesi amacıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve 31 vatandaş amacıyla açılan davaya bakan Danıştay Dava İdareleri Kurulu yeni bir dava açtı.

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Kaş için hazırlanan imar planı mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesi için hazırlanan imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Eyüpsultan-Kağıthane Tem Otoyolu kavşak projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan - Kağıthane Tem Otoyolu Hasdal Bölge Önü Kavşağı Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

kaşüstü imar planı Haberi

kaşüstü imar planı

İlçe belediye başkanlarına da mahkeme yolunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Kararlara uyun.” dedi. Şehir plancılarının katliama imza attığını belirten Gümrükçüoğlu, “2014 yılından önce yasa dışı verilmiş olan ruhsatlar tekrar masaya yatırılıp gözden geçirilmelidir. Bu katliama imza atan şehir plancılarıdır.” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, dünkü basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Gümrükçüoğlu, Kaşüstü’ndeki köprülü kavşak ile ilgili gelen bir soru üzerine meslek odalarına ve ilçe belediye başkanlarına verdi veriştirdi. Gümrükçüoğlu, köprülü kavşağın bugünün konusu olmadığını, 2008 yılında Karayollarının belde belediye başkanına plan notlarına eklemek üzere bir proje gönderdiğini fakat ilgili belde belediyesinin bunu ihmal ettiği için 2014 yılında projenin revize edilmek zorunda kaldığını belirtti.


İtirazı olan TMMOB’a bağlı meslek kuruluşlarına da ince bir gönderme yapan Gümrükçüoğlu, “Biz hepsini burada topladık. Tüm...