17 / 05 / 2024

kat çıkma izni alınır mı

kat çıkma izni alınır mı

Yapı inşaatı için 4 kata kadar izin veriliyorsa buraya 5 katlı bina inşa edilemiyor. Ancak 3 katlı olarak inşa edilen bir bina için kat çıkma izni alınarak buranın 4 katlı olması sağlanabiliyor. Peki, kat çıkma izni nasıl alınır?

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

Kan donduran gerçek bilirkişi raporunda ortaya çıktı: O binayı 6 kat izni ile 12 kat inşa etmişler!

Diyarbakır'da asrın felaketi olarak belirtilen depremlerde yıkılması sonucu 48 kişinin hayatını kaybettiği Sözel Apartmanı'nın 6 kat izin ile 12 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Binası kentsel dönüşüme girecekler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kentsel dönüşümün kat malikinin izni olmadan yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

BDDK'dan Emlak Katılım'a alt yapı sağlama izni!

BDDK, Emlak Katılım Bankası'na bilgi sistemleri alt yapısı sağlama konusunda izin verdi. 

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var mı? 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verildikten sonra bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bursa’dan geldi...

TOKİ Çanakkale projesinin 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı!

Çanakkale Erenköy'de TOKİ tarafından inşaatına devam edilen binaların, 4 kat imar izni olmasına rağmen 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı. TOKİ'nin kat artışı talebi de İl Genel Meclisi'nde yapılan oylama ile reddedildi. 

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar izni iki katına mı çıkarıldı?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ‘Avenue İstanbul’ adlı konut projesinde imar iznini usulsüz şekilde neredeyse iki katına yükseltti. Şirket 3 blok yerine 5 blok dikti. İBB emsalsiz ranta göz yumdu.

kat çıkma izni alınır mı Haberi

kat çıkma izni alınır mı

Kat çıkma izni nasıl alınır?

Bir bina inşaatı için belediyeden mimari projeye ruhsat izinlerinin alınması gerekiyor. Bu izin alınmadan yapının inşaatına resmi olarak başlanamıyor. Yapının sınırları ise imar durumu kapsamında yer alan bilgiler dahilinde oluyor.


Yapının kat sayısı, büyüklüğü, inşaat alanı gibi unsurların imar durumuna uygun olması gerekiyor. Örneğin, yapı için 4 kata kadar izin veriliyorsa buraya 5 katlı bina inşa edilemiyor.


Ancak 3 katlı olarak inşa edilen bir bina için kat çıkma izni alınarak buranın 4 katlı olması sağlanabiliyor. Peki, kat çıkma izni nasıl alınır?


Kat çıkma izni belediyeden alınıyor. Bağımsız bölüm ilavesi için Kat Mülkiyeti Kanununa göre;  Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin...