07 / 05 / 2024

kat irtifaklı emlak vergisi

kat irtifaklı emlak vergisi

Kat irtifakı, henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kuruluyor. Kat mülkiyetine henüz geçilmemiş evin vergisi nasıl ödenecek? İşte kat irtifaklı ev vergisi...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Kat Gayrimenkul Emlak Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kat Gayrimenkul Emlak Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Hakan Avucan tarafından kuruldu.

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Emlak Katılım Ankara’da ikinci şubesini açtı!

Yaklaşık bir asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle Mart 2019’da hizmet vermeye başlayan Emlak Katılım, Ankara'daki 2. şubesini hizmete açtı.

Emlak Katılım yıl sonuna kadar 40 şube açacak!

Finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarına devam eden Emlak Katılım, İstanbul’daki beşinci şubesini Erenköy’de açtı. Emlak Katılım, Erenköy Şubesi ile açılan şube sayısını 16’ya çıkardı.

Emlak Katılım Erenköy şubesini hizmete açtı!

Emlak Katılım, İstanbul'da bulunan 5'inci şubesini Erenköy'de hizmete açtı. Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, "Salgın sürecine rağmen Emlak Katılımı büyütmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikaları ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yurtiçinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, Yönetim Sözleşmesine dayalı 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracı onaylandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihlerini kapsayan Yatırımcı Raporu yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 400 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, 145 gün vadeli, 400 milyon TL yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı. 

Emlak Katılım'dan 100 milyon liralık sukuk ihracı!

Emlak Katılım, kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla SPK'dan 26 Mart 2020'de aldığı iki milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 369 gün vadeli, getirisi bir aylık katılma havuzuna referanslı 100 milyon TL'lik sukuk ihracı gerçekleşti.

Emlak Katılım'dan 'Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı' kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım, 2 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 369 gün vadeli, getirisi bir aylık katılma havuzuna referanslı 100 milyon TL’lik sukuk ihracı gerçekleştirdi.

kat irtifaklı emlak vergisi Haberi

kat irtifaklı emlak vergisi

Kat irtifaklı ev vergisi!

Kat irtifakı, henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kuruluyor. Kat irtifaklı yerlerde inşaatın, kat irtifakının tapu kütüğüne tescilinden itibaren beş yıl içinde tamamlanması ve iskan raporunun alınması gerekiyor. 


Ancak, günümüzde müteahhit ile yaşanan problemler nedeni ile kat irtifakı çoğu zaman iskan alınmadığı için kat mülkiyetine çevrilemiyor.


Sizin de içinde oturduğunuz gayrimenkulün tapusunun kat irtifaklı olduğunu farz edelim. Bu durumda kat irtifaklı ev vergisi nasıl ödenir? Kat irtifakı emlak vergisi ne kadar?


Kat mülkiyeti olmayan evin vergisi için arsa tapusu değil, ev vergisi ödeniyor. Buna göre kat irtifaklı evler için de ödemeler Mart ayı itibarıyla başladı.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım 2014'te gerçekleşecek.


Emlak vergisi oranları 2014..

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2...