30 / 04 / 2024

kat karşılığı sözleşmede arsa sahibi neyi öder

kat karşılığı sözleşmede arsa sahibi neyi öder

Müteahhitler ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. Söz konusu ihaleler 30 Ocak, 2 Şubat, 6 Şubat ve 8 Şubat'ta yapılacak.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Eskişehir'de kat karşılığı yapım işi ihalesi! 

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Tepebaşı Şirintepe'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Adapazarı Belediyesi'nden kat karşılığı sosyal kültürel tesis ve ticari alan yapım işi ihalesi!

Sakarya İli Adapazarı Belediyesi Başkanlığı, Sakarya'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdaresi'nden kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Artvin İl Özel İdaresi, Artvin Merkez'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bolvadin Belediyesi kat karşılığı 32 adet iş yeri yaptıracak! 

Afyonkarahisar İli Bolvadin Belediye Başkanlığı kat karşılığı bina yaptıracak. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...

Kütahya İl Özel İdaresi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kütahya Merkez'de kat karşılığı inşaat yaptıracak. Söz konusu ihale 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat karşılığı inşaat yapım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021!

Arsa sahibi ve müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? işte Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021...

kat karşılığı sözleşmede arsa sahibi neyi öder Haberi

kat karşılığı sözleşmede arsa sahibi neyi öder

Arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

Arsa sahibi olan ancak üzerinde inşaat yapabilecek gücü olmayan kimseler, müteahhitler ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor.


Bu anlaşma ile arsa sahibine belli sayıda taşınmaz verilerek, müteahhit de kendisine belirlenen oranlarda bağımsız bölüm alıyor.


İnşaat sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?


Arsa sahibine ait masraflar, sözleşmeden sözleşmeye değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor:


Arsa sahibine ait masraflar:

a- İşbu sözleşmenin imzalanmasından öncesine tapunun üzerinde ipotek veya şerh varsa bunların kaldırılmasıyla ilgili masraflar


b- ARSA SAHİPLERİ’NİN kendilerine ait bağımsız bölümlerde üçüncü şahıslara yapacağı devirlerden doğacak her türlü harç ve masraflar ile vergiler ARSA SAHİPLERİ’NE aittir.


c- Kat mülkiyeti işlemleri MÜTEAHHİT tarafından yürütülecektir. Anahtar tesliminden sonra oturma ruhsat harcı alınması için...