03 / 05 / 2024

kat maliki denetçi

kat maliki denetçi

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ya da site yöneticisi, dışarıdan olabiliyor. Peki kat maliki olmayan denetçi olabilir mi? Denetçinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevler nelerdir?

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Kuzu Grup GYO'nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Kuzu Grup GYO’nun halka arzı başarıyla gerçekleştirildi ve 5.6 kat talep geldiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Apartmanlarda denetçi seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi binada yönetim planındaki maddelerin, kanuna aykırı olup olmayacağını soran okuyucu, dışardan seçilen denetçinin rapor vermeye mecbur olup olmadığını sordu.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Sitelerde kimler denetçi olabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, yazlık evi eşinin üzerine olması nedeniyle denetçi olarak seçilip seçilemeyeceği sorusu soruldu.

Apartmanlardaki denetçi yöneticilik de yapabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, apartman yöneticisinin defterleri denetçi olarak kendisine bıraktığını ve gittiğini belirtti. Okuyucu, bir kişinin hem denetçilik hem yöneticilik yapıp yapamayacağını sordu.

kat maliki denetçi Haberi

kat maliki denetçi

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili tüm hususların değerlendirildiği Kat Mülkiyeti Kanununa göre, yönetime kat maliki olmayan dışarıdan belirlenen biri atanabiliyor. Ancak, konu ile ilgili maddenin yönetim planına da alınmış olması gerekiyor.


Peki aynı kanun kapsamında yer alan hükümlere göre "Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanuna göre denetçi veya denetim kurulunun kat malikleri arasından seçilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planına bakmadan, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçiliyor, bu durum yönetim planı ile değiştirilemiyor.


Kat mülkiyeti denetçinin görevleri, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 41. maddede yer alıyor. 


Yönetimin denetlenmesi:

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.


Hesapların denetlenmesi için yönetim...