05 / 05 / 2024

kat maliki Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti

kat maliki Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti

Kat maliklerinden biri diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebiliyor. İşte kat mülkiyetinin devri mecburiyeti...

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Kat maliki olmayan biri blok temsilcisi olarak seçilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Toplu Yapı Temsilciler Kurulu'na blok temsilcisi olarak kat maliki olmayan biri seçilebilir mi? Medeni Kanun’daki ‘aile konutu’ hükmü kat maliki olmayan eşe, kat maliki olan eşinden dolayı bu hakkı verir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahip mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir sitede yöneticiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda toplam oyların yüzde 3’ü sınırlaması var. Bir kişi en fazla 1 mi, yüzde 5 olan 12 mi, yüzde 3 olan 82 vekalet mi alabiliyoruz?' sorusunu yanıtladı.

Kat maliklerinin hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Binamızın dış cephesinin boyanması için kat malikleri toplantısında karar alındı. Daha sonra bir olağanüstü kat malikleri kurul kararı daha alındı bu defa karar mantolama yönünde idi. Bu durumda kat maliki olarak bizim haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Ortak alanlarda her kat maliki hak sahibidir!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapılarda bulunan ortak alanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, ''Anagayrimenkulde her kat maliki hak sahibidir” şeklinde konuştu.

kat maliki Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti Haberi

kat maliki Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti

Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti!

Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti, kat maliklerinin borçları arasında yer alıyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler. 


Bu gibi bir kat maliki hakkında, bağımsız bölümün mülkiyetinin hükme en yakın tarihteki değeri o kat malikine ödenerek bu mülkiyetin diğer kat maliklerine, arsa payları oranında devredilmesi için davanın açılması, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, diğer kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla karar vermesine bağlıdır. 


Bu karara rağmen kat maliklerinden bir kısmı bu davayı açmak istemezse, davayı öteki kat malikleri açar ve hâkim hüküm vermeden önce...