29 / 04 / 2024

kat malikine ihtarname

kat malikine ihtarname

Apartman genel giderlerine katılmayan; aidat borcunu ödemeyen kat maliklerine, apartman yönetimi ihtarname gönderme hakkına sahip. İşte söz konusu borçlu at maliklerine ihtarname gönderilmesi hususu ile ilgili esaslar...

Ödenmeyen site aidatı için evdeki herkese haciz!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir karara imza attı. Buna göre, ödenmeyen aidatlarla ilgili yalnızca kat malikine değil, malikin eşine, çocuklarına ya da evde yaşayan herhangi birine icra takibi yapılabilecek...

Apartmandaki terasın kullanım hakkı kime ait?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Binamızda terası çatı katı maliki kullanıyor. Terasın çatı katı malikine ait olduğu hukuki bir gerçek midir? ''sorusunu yanıtladı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ihtarname ile feshi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde tarafların sözleşmeye uygun davranmaması gibi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ihtarname ile feshi!

Ortaköy Naciye Sultan Sitesi’nin havuzu imara aykırı çıktı!

İstanbul Ortaköy’deki lüks bir sitenin havuzu ve otoparkı kaçak çıktı. Konu yargıya taşındı Bilirkişi, “Yapılar Boğaziçi İmar Kanunu’na aykırı” dedi. 54 kat malikine yıkım için yazı gitti.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği!

Arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan sözleşme bir ihtar ile feshedilebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği...

Apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Apartmanda ortak kullanım alanları için yapılan giderler ile günlük hizmetler için apartman aidatının tüm daire sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki ortak giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmak ile yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?

Aidat geciktirme ihtarname örneği!

Kat maliklerinin apartman aidatları konusunda yükümlülükleri konutu satın aldıkları aydan itibaren başlamış oluyor. Aidatını ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderiliyor. İşte, aidat geciktirme ihtarname örneği!

Apartmana zarar veren kat maliki!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinin apartmanda bazı sorumlulukları bulunuyor. Kat maliki, apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?

Apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman yönetimine seçilen yöneticinin sorumlulukları kapsamında "kat malikine hesap verme borcu" bulunuyor. Peki, apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur? İşte yanıtı..

Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Anagayrimenkulde mantolama uygulaması yapıldığını düşünelim. Bina çıkmalarında yapılacak mantolama masrafı 1. kat malikine mi aittir yoksa tüm kat maliklerine mi? Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkan tapulu dairede oturmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaşatabiliyor. Peki, dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir? Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kat maliki kiracı!

Bir kiralama işleminde kat maliki kiracı tarafları bazı hak ve sorumluluklar ediniyor. Örneğin kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, kat maliki ihtarname çekip konunun düzeltilmesini isteyebiliyor....

kat malikine ihtarname Haberi

kat malikine ihtarname

Kat maliklerine ihtarname!

Aidat gibi apartman giderlerini ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderilebiliyor. Noter ihtarnamesinde yapılan noter ve posta masrafları, yine borçlu kat maliklerinin borç hanesine yazılıyor.


Ayrıca, borçlu kat maliklerinin listesi aleni olarak apartmanın veya site bloğunun girişine asılabiliyor.


Kat malikine ihtarname örneği..


......................... Yönetimi 

Tel: 



Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf...