05 / 05 / 2024

kat malikleri olağan genel kurul toplantı zamanı

kat malikleri olağan genel kurul toplantı zamanı

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın olağan genel kurul kararları tescil edildi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan Kararlar, 2 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

GYODER Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mayıs'ta!

GYODER Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü gerçekleşecek. GYODER'in tüm üyelerinin toplantıya katılması bekleniyor.

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.

Ağaoğlu My World Europe'ta olağanüstü genel kurula gidiliyor!

My World Europe Sitesinde Ağaoğlu şirketlere bağlı Yönetim tarafından Geçici Site Yönetimi ile yönetilen sitede, geçici site yönetimi 30 Ekim 2015 tarihinde olağanüstü kat malikleri toplantısı yapma kararı aldı.

Kat malikleri toplantısına davet nasıl yapılır?

Kat maliklerinin olağanüstü bir durum olmadıkça yılın belirli gününde kat malikleri genel kurul toplantısı yapması gerekiyor. Peki, kat malikleri toplantısına davet nasıl yapılır?

Site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?

Kat toplantılarının belirli zamanlarının dışında beklenmedik hallerle karşılaşıldığında sitede olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.Peki site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?İşte olağanüstü kurul toplantısının detayları..

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Olağanüstü apartman toplantısı çağrısı örneği!

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine olağanüstü apartman toplantısı bir çağrı ile yapılıyor. İşte olağanüstü apartman toplantısı çağrısı örneği..

Apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Peki, apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kat malikleri olağanüstü durumlar söz konusu olmadıkça yılın belli gününde apartman yönetimi toplantısı gerçekleştiriyorlar. Apartman yönetimi toplantısında istekler ve öneriler sunuluyor. İşte, apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Çimbeton'un 15 Nisan olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 15 Nisan olağan genel kurul toplantısının tescillendiğini açıkladı...

kat malikleri olağan genel kurul toplantı zamanı Haberi

kat malikleri olağan genel kurul toplantı zamanı

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor.


Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı için öncelikle, maliklere kurul çağrısı yapılması gerekiyor. Toplantının nasıl yapılması gerektiği ve toplantı karar süreci esasları şu şekilde sıralanıyor;


C) Kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararları:

I - Toplantı zamanı:

Madde 29 – Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.

Önemli bir sebebin çıkması halinde,...