14 / 05 / 2024

kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme

kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme

Kat mülkiyeti hakları ile ilgili esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme hangi mahkemedir? İşte görevli mahkeme..

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği!

Kat mülkiyeti, inşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bağımsız bölümleri üzerinde bir dilekçe ile yapılan başvuru sonrasında kurulabiliyor. İşte kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği..

Kat mülkiyetine geçmek için ne yapmalıyım?

Kat mülkiyeti yasası gereğince, inşaat çalışmaları tamamlanan bir binanın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyetine geçmek için ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Kat mülkiyetine geçmeme cezası var mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat irtifakı tapusu olup kat mülkiyetine geçilmezse ne olur? Kat mülkiyetine geçmeme cezası var mı?

Kat mülkiyetine nasıl geçerim?

Ruhsat ve iskan izinleri alınmış bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti resmi senetle tapu ve siciline tescil ile doğuyor. Peki, siz de kat mülkiyetine nasıl geçerim diyorsanız işte yanıtı..

Kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir apartmandaki bağımsız bölüm için kat mülkiyeti alınabiliyor. Kat mülkiyeti kurmak için gerekli belgeler ile tapuya başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar..

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyeti, bir arsa üzerinde tamamlanmış anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kuruluyor. Gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından kat mülkiyeti sözleşmesi tescil ediliyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme Haberi

kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme

Kat mülkiyetinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme!

Kat mülkiyeti hakları ile ilgili esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. 23 Haziran 1965 tarihinde kabul edilen kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir. 


Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre irtifak hakları kurulabilir. 


II – Tarifler: 

Madde 2 – Bu Kanuna göre : 

a) Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına (Anayapı) anagayrimenkulün...