02 / 05 / 2024

kat mülkiyetinin sona erdirilmesi

kat mülkiyetinin sona erdirilmesi

Hangi hallerde kat mülkiyeti sona eriyor? Kat mülkiyetinin sona ermesi ile ilgili hükümler nelerdir? Diye soruyorsanız, sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15  maddede sitelerde kat mülkiyetinin dava ile devri süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyeti terminolojisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

İnşaat çalışmaları sona eren konut sitelerinde kat mülkiyetinin nasıl kurulacağı 2008 yılında yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmaları sona eren binaya kat mülkiyeti tapularının çıkarılabiliyor. Bunun için kat mülkiyetine geçiş ücreti ödeniyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Vergisi Ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor!

Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini uyardı. Emlak, ilan-reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergileri ile yol harcamalarına katılım paylarının 2’inci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona eriyor.

Taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz mülkiyetinin konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

kat mülkiyetinin sona erdirilmesi Haberi

kat mülkiyetinin sona erdirilmesi

Kat mülkiyetinin sona ermesi!

Kat mülkiyeti, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre 3 durumda sona eriyor. Bunlar; Anagayrimenkulün arsasiyle birlikte yok olması veya kamulaştırılması, ana yapının harap olması ve bildirme ödevi ve kaydın silinmesi olarak sıralanıyor.


Buna göre, Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti kütüğündeki sicil kaydının silinmesiyle sona eriyor. Kanuna göre ana yapının harap olması halinde, ana gayrimenkul üzerindeki kat mülkiyeti kendiliğinden sona eriyor.


Konu ile ilgili hususlar Kanunun 46, 47 ve 48. maddelerinde ele alınıyor. Söz konusu maddeler aşağıda sıralanıyor.


A) Kat mülkiyetinin sona ermesi:

I - Ana gayrimenkulün arsası ile birlikte yok olması veya kamulaştırılması ile:

Madde 46 – Kat mülkiyeti, kat mülkiyeti kütüğündeki sicil kaydının silinmesiyle sona erer. Ana gayrimenkulün bütün bağımsız bölümlerinin bir tek kişinin mülkiyetinde toplanması ile kat mülkiyeti kendiliğinden sona ermez.


Sicil kaydı,...