29 / 04 / 2024

kat mülkiyetinin tesisi

kat mülkiyetinin tesisi

Bir binada yer alan bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına "kat mülkiyeti hakkı" deniyor. Peki kat mülkiyeti nasıl tesis edilir? Kat mülkiyeti tesisi için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda kat mülkiyeti tesisi 2022!

Tapuda kat mülkiyeti kurmak isteyen yapı sahipleri işlemin aşamalarını mali yönünü merak ediyor. İşte tapuda kat mülkiyeti tesisi işlemleri...

22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15  maddede sitelerde kat mülkiyetinin dava ile devri süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyeti terminolojisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Çorum'a 70 milyon liralık katı atık tesisi!

Çorum'da, Avrupa Birliği desteğiyle kurulacak 70 milyon liralık katı atık tesisi ve çöp toplama istasyonunun yapımına başlandığı bildirildi.

Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

İnşaat çalışmaları sona eren konut sitelerinde kat mülkiyetinin nasıl kurulacağı 2008 yılında yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz mülkiyetinin konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi için gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı!

Kat Mülkiyeti hakkı ise bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı ne kadar?

kat mülkiyetinin tesisi Haberi

kat mülkiyetinin tesisi

Kat mülkiyeti nasıl tesis edilir?

Kat mülkiyeti, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor. Peki kat mülkiyeti tesisi nedir? Kat mülkiyeti tesisi için gerekli belgeler nelerdir?


Kat Mülkiyeti'nin kurulabilmesi için bina inşaat çalışmalarının tamamlanmış ve iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. 


Bitmiş ve iskan belgesi alınmış bir binanın kat mülkiyetinin kurulması için; taşınmaz mal eğer bir kişinin ise onun ya da birden çok şahsın müşterek malı ise bütün paydaşların imzaladığı dilekçe ile tapuya müracaat etmeleri gerekiyor.


Kat mülkiyeti tesisi için gerekli belgeler;

- Genel inşaat projesi,

- Vaziyet planı,

- Yapı kullanma izin belgesi (iskan)

- Her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisini gösteren liste,

- Yönetim planı,

-...