01 / 06 / 2024

Kat yüksekliklerinde metrekare mi metreküp mü

Kat yüksekliklerinde metrekare mi metreküp mü

Bir evin m2 olarak yeterince büyük olması. o evin ferah olması anlamına gelmiyor. Ferahlık m2 ile ilgili değil rn3 ile 'ligindir

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Türk müteahhitlerinin iş hacmi son 5 senede 2 katı yükseldi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerini geliştirdiklerini kaydederek ;"Ticaretimiz son beş yılda yaklaşık iki katına kadar çıktı. Tercihli Ticaret Anlaşması'nın 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlamasından mutluyuz." diye konuşt

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!

Son günlerde fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündem oluyor. Ortalama konut fiyatı üç yılda sekiz kat yükselirken, konut kredisi taksitleri 21 kat arttı. 

Gaziantep İslahiye'de deprem konutları 7 kat yükseliyor iddiası! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde yatay mimariye uygun ve en çok zemin+4-5 kat şeklinde bina inşa edileceğini açıklamasının ardından, Gaziantep İslahiye'de zemin ve bodrum katı ile birlikte 7 katlı konutların yükselmesi dikkatleri çekti. 

Türkiye’de kripto para yatırımcılarının sayısı 11 kat yükseldi!

Türkiye’de kripto para birimleriyle işlem gerçekleştirenlerin oranı son 1 senede 11 kat yükseldi. Meslekburdacom Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Bursa Osmangazi'deki kaçak çatı katı yıkıldı!

Kaçak yapıyla mücadeleye hız kesmenden devam eden Osmangazi Belediyesi, Dikkaldırım Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın üstüne yapılan kaçak çatı katını yıktı.

Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor.

Bursa Tower Plaza’nın iki katı yıkıldı!

20 yıldır yıkılması gündeme gelen Bursa Tower Plaza’da yıkım süreci devam ediyor. Çatıdaki iş makineleriyle iki katın yıkımını tamamlandı.

Hüseyin Daşgın'ın 2 katlı binasında kaçak kat yıkıldı!

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Köyceğiz gölü manzaralı 2 katlı evine kaçak kat yaptırıp, yasal tarihten sonra yaptığı halde İmar Barışı kapsamına sokmaya çalışmıştı. 

Sea Pearl Ataköy'de metrekare fiyatları 8 bin dolardan başlıyor!

İstanbul Ataköy No:1'de Kuzu Grup imzası ile yükselen Sea Pearl Ataköy'de metrekare fiyatları 8 bin dolardan başlıyor. Projede daireler hemen teslim ediliyor..

KÖY’de metrekare fiyatları 8 bin 200 TL'den başlıyor!

Siyahkalem’in, Zekeriyaköy’de Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği KÖY projesinin lansman döneminde, 4 bin 500, 5 bin  TL olan metrekare fiyatları 3 yıl sonra bugün 8 bin 200 – 10 bin TL seviyelerine yükseldi. 

İşte yeni kat yükseklikleri sınırları!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden belirlenen kat yükseklikleri sınırları 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek..

Kat yüksekliklerinde metrekare mi metreküp mü Haberi

Kat yüksekliklerinde metrekare mi metreküp mü

Bir evin m2 olarak yeterince büyük olması. o evin ferah olması anlamına gelmiyor. Ferahlık m2 ile ilgili değil rn3 ile 'ligindir Mesela, Eni 4 metre boyu 5 metre ve yüksekliği 2,5 metre olan bir oda nın hacmi 4m*5m*2,5 m=50 m3'tür. Yine aynı ebatlarda bir odanın yüksekliği 3 metre olduğunda, odanın hacmi 4m*5m*3m=60 m3 tür. Yukarıda görüldüğü gibi yüksekliği büyük olan odalar aynı rh2 olmasına rağmen hacimsel olarak daha büyüktür. 

Tek ve az katkı yapılarda kültürel, ekonomik, nüfus, sosyal ve geleneksel yaşam alışkanlıklarımızın değişmesi ik? artık yaşam alanlarımız çok katlı, iç içe büyllk binaları veya sitelere kalmaya başladı. Binalarda katların çok artması (7 kat ve üzeri) ve çoğunlukla kalın döşeme sistemi elan asmolen döşemeye geçilmesi dairelerin kat yüksekliklerinin iyice küçülmesine. hatta...