11 / 05 / 2024

katar 100 milyar dolarlık yatırım

katar 100 milyar dolarlık yatırım

Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Qassim Al-Thani, 2030 yılına kadar Katar'da 100 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini belirterek, Türk müteahhitlere de yatırımlara destek olmaları için çağrıda bulundu....

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin 2024 yılının başında ödenmesinin planlandığı kaydedildi. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili aktarılan detaylar...

İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

“Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt eden İş Bankası, Ağustos 2023 itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL’lik kredi sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hedefini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da Türk-Amerikan İş Konseyi üyeleriyle buluştu. Amerika ile ticaret hacminde yakalanan artış eğiliminin sevindirici olduğunu söyleyen Erdoğan, "Fakat hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktır” dedi.

Kadın girişimcilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL finansman!

İş Bankası, "Kadının Güçlenmesi Bildirgesi" ile kadın işletmecilere beş sene içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt etti. Banka, geçen ay itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL'lik kredi desteği sağladı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Oteller nakit paraya sıkıştı! Kredi borçları 100 milyara dayanacak!

Nakit akışını yönetemeyen oteller, kredi yoluna gitti. 2022’nin ilk altı ayında oteller bankalardan 21 milyar lira kredi kullanırken, bu yıl rakam 64 milyar liraya yükseldi. Artışın yıl sonuna kadar 100 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Günlük 1.500 liraya çalışacak işçi bulamadıklarını aktaran Özhaseki, deprem konutlarının maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu açıkladı. 

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası rezervleri negatif bölgede kaldı: 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervlerinde düşüş görülürken, net rezervleri negatif bölgede kalmayı sürdürdü. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk defa 100 milyar doların altına indi. İşte detaylar...

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! Bu seviyeye ilk defa çıktı

Kur Korumalı Mevduat uygulamasının Hazine'ye de vatandaşa da yükü her geçtiğimiz gün ağırlaşıyor. Yükseliş ivmesi geçen hafta da devam eden kur korumalı mevduatların büyüklüğü döviz cinsinden ilk defa 100 milyar doların üstüne çıktı.

Turizmden 2028'de 100 milyar dolarlık gelir hedefi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptığı açıklamada  geçen yıl 46 milyar dolar olan turizm gelirlerini 2028 yılında 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

katar 100 milyar dolarlık yatırım Haberi

katar 100 milyar dolarlık yatırım

 DEİK Türk-Katar İş Konseyi'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Qassim Al-Thani, 2022'de Dünya Kupası'nın Katar'da düzenleneceğini de hatırlatarak, 2030 yılına kadar altyapı yatırımları için 100 milyar dolar ayırdıklarını belirtti.  Şeyh Faisal Bin Qassim Al-Thani, Türk müteahhitlerin çok deneyimli olduğun ve gerçekleştirdikleri yatırımlar için Türk müteahhitleri davet ettiklerini...