03 / 05 / 2024

katar gazze destek

katar gazze destek

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Katar'ın Gazze'de inşa edeceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı!

Katar'ın Refah kentinde hayata geçireceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Gazze'de İnsana Layık Ev projesiyle 12 evin tadilatı yapıldı!

Türk Kızılay ve Gazze Destek Derneğinin yürüttüğü ortak projeyle 12 aile, onarılarak yenilenen konutlarına kavuştu.

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Katar İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi!

Katar, yeni tip koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye destek olmak için İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi.

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze Adalet Sarayı açıldı!

İsrail'in işgali altında bulunan Gazze Şeridi'nde Katar'ın finansmanıyla inşa edilen Adalet Sarayı hizmete açıldı. 

Gazze'nin yeniden imarı için destek çağrısı!

Gazze Said el-Mishal Kültür ve Sanat Merkezi'nin İsrail tarafından yıkılmasının ardından Kültür merkezi Anka Sanat Topluluğu Koordiantörü Muhammed Abid, dünyaya Gazze'nin yeniden imar edilmesi için destek çağrısında bulundu.

Katar'dan Gazze'nin imarına 5 milyon dolar destek!

Katar'ın İsrail ablukası altındaki Gazze'nin imarına destek için 5 milyon dolar değerindeki 3 projeyi finanse edeceği açıklandı. 

katar gazze destek Haberi

katar gazze destek

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle süren saldırılarında toplamda 2 bin konut yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkılan evler nedeniyle Gazze'de binlerce Filistinli evsiz kaldı.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Filistin'deki kardeşlerimizin bağımsız bir devlet kurarak adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmalarına destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla Katar'ın Gazze'nin yeniden imarı için toplamda 500 milyon dolarlık destek vereceğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de geçtiğimiz günlerde 10 Mayıs 2021 tarihinde başlayan İsrail saldırılarından büyük hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolarlık yardım verileceğini müjdelemişti.

Gazze'nin yeniden imarı için...