04 / 05 / 2024

Katar ihaleleri

Katar ihaleleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası ve beraberindeki iş hacminin, Türk firmalarını da heyecanlandırdığını söyledi.

Katar’da Türkler’e 150 milyar dolarlık fırsat var!

Katar’ın başkenti Doha’da 18-20 Nisan’da kapılarına açacak olan EXPO Turkey by Qatar’ı düzenleyen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt “Türkiye ile Katar’ın 700 milyon dolar olan ticaret hacmini bir yıl içinde 1.5 milyar dolara çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.

Türk müteahhitlerin yeni umudu Katar!

Bugünlerde Türkiye’nin en yakın dostu Katar. Doğalgaz kaynakları sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri. 400 bin Katarlı nüfusa sahip. Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım tutarı 19 milyar dolar.

Trabzon Akyazı Stadı, Katar Emiri ile açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Akyazı Stadını Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile birlikte açacak.

Tekfen Katar'daki stat ihalesinden umutlu!

Tekfen Holding Taahhüt Grubu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Katar'ın stat ihalelerinde yüzde 51 yerli ortak koşulu getirdiğini, bu durumun kendileri tarafından uygunluk oluşturmadığını ifade etti.

Katar El-Vakra Stadı'nın inşaatında kaza: 1 ölü!

Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak stadyumlardan El-Vakra'nın inşası sırasında meydana gelen kazada, bir işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

Katar'daki ilk Türk okulu bugün açılıyor!

Katar'da eğitim verecek ilk Türk Okulu, başkent Doha'da bugün açılacak. Okul, 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa edildi.

Tekfen'in Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı!

Tekfen İnşaat Katar Al Khor Expressway projesinde imzalar atıldı. 34 kilometre uzunluğundaki proje 36 ay sonra tamamlanacak.

Türkiye, Katar 2022 Dünya Kupası projelerine talip!

Bakan Elvan, Katar Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Al Nabit ile görüştü. Elvan: "2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi adına müteahhitlik firmalarımızın her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Tekfen Katar'da payını artırabilir!

Ankara- İzmir hızlı tren inşaatında yüzde 50'lik iş ortaklığıyla 879 milyon TL'lik iş alan Tekfen Holding, Azerbaycan'da hükümetten 94 milyon dolarlık bina ve Katar'da 2,1 milyar dolarlık otoyol inşaatı protokolü imzaladı.

Katar RAF, Gazze'de 15 evi yeniden inşa etti!

Katar RAF yardım kurumunun, İsrail saldırılarında evi yıkılan Gazzeliler için geliştirdiği proje kapsamında inşa edilen 15 ev sahiplerini buldu.

Katar’da ‘Türk Kültür Şehri’ kurulacak!

Türkiye’nin Katar’a olan ihracatının ikiye çıkarılması ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmi yakalanması hedefiyle iki ülke şirketleri arasında bir anlaşma imzalandı.

Tekfen Holding hisseleri Katar haberiyle yüzde 17 arttı!

Tekfen Holding hisseleri Katar haberiyle uçtu. Tekfen Holding hisseleri yüzde 17'nin üzerinde artarak Ocak 2009'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Katar ihaleleri Haberi

Katar ihaleleri


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ayrıca,  "Katar Başbakanı, özellikle ihalelerde Türk firmalarına öncelik verileceğini ifade etti. Şimdi Türk firmalarının işi sıkı tutarak projeleriyle yakından ilgilenmelerini istiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar'a uygulanan ambargo sonrasında ülkenin yanında olmasının, halk ve iş dünyası tarafından unutulmadığını bu ziyarette gördüklerini belirterek "Türkiye-Katar İş Forumu" ile "2. Expo Turkey by Qatar" kapsamında iki ülke iş adamlarının, önemli görüşmeler yaptıklarını ve iş bağlantıları kurduklarını söyledi. 

Bakan Tüfenkci, Katarlı yatırımcı firmaların Türkiye'ye ilgisinin finans, turizm, sağlık, eğitim, gayrimenkul ve emlak gibi sektörlerde en üst seviyeye ulaştığını da vurguladı. 

Tüfenkci sözlerine şöyle devam etti;  "Türkiye fırsatlar ülkesi, biz bu fırsatlardan Katarlı kardeşlerimiz de faydalansın istiyoruz. Ticaret hacmimiz 2017'de yaklaşık...