29 / 04 / 2024

Katar Şeyhinin hedefi orta sınıfa konut sağlamak

Katar Şeyhinin hedefi orta sınıfa konut sağlamak

Türkiye'de yatırım kararı alan Katar Kraliyet Ailesi üyelerinden, Katar İktidar Aile Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani’nin ilk yatırımı Fikirtepe’de yer alacak 260 milyon liralık Velvet Towers projesi oldu.

Türkiye Katar arasındaki yatırım hacmi 5 milyar dolar!

Katar'daki Türk yatırımları genellikle inşaat ve yapı alanında. Son on yılda yaklaşık 13.5 milyar dolar değerinde sözleşmeler imzalandı. Bunun yanında Türk firmaları tarafından direkt yatırımlar da bulunuyor.

Katar Doha Metro projesi 2018'de tamamlanacak!

Katar'da, ülkenin ulaşım altyapısına destek olduklarını belirten Yapı Merkezi İnşaat Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Ramih Muştu, şirketin Türkiye ve diğer ülkelerde kazandığı deneyimi Doha'ya taşıdıklarını söyledi.

Türkiye ve Katar arasında ortak yatırımlar devam edecek!

Türkiye ve Katar'ın ekonomik yapısının rakip olmayıp, birbirini tamamladığını anlatan Ahmet Demirok, söz konusu bütünlüğün, aradaki ilişkinin gelişiminde etkin rol oynadığını dile getirdi.

İnci Deri'nin hedefi 140 mağazaya ulaşmak!

İNCİ Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş 2017'de 100'üncü yılını kutlayacak olan markalarının yeni hedeflerini anlattı. Kızıltaş, "2016 için İnci Deri'nin büyüme hedefi yüzde 30. Önümüzdeki yıl 140 mağazaya ulaşacağız" dedi.

Askar Şokıbayev, Katar'da 1200 öğrencilik okul yaptıracak!

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Katar Kamu Fonu 100 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor!

Katar Kamu Fonu tarihinin en büyük yatırım hamlelerinden birini yapmaya hazırlanıyor. 100 milyar dolarlık bir yatırım paketi hazırlayan Katar'ın 2014'ten bu yana en büyük hamlesi olan yatırımlar yerel şirketlere odaklanacak.

Vodafone Arena, Katar'a örnek olacak!

Vodafone Arena'nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model olacak.

Katar'daki Türk müteahhitlerine öncelik tanınacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar'ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Katar, Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacak!

Katar ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar’ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Eko-Tek Mühendislik ilk yurt dışı bayiliğini Katar'da açtı!

SCR Scrubberfilter markasıyla Türkiye'yi yerli elektrostatik filtre sistemleri ile tanıştıran Eko- Tek Mühendislik ilk yurt dışı bayiliğini Katar'da açtı.

Tarlabaşı360’a Katar Cityscape’de yoğun ilgi!

Tarlabaşı360’ın tarihi sokak ve caddeleri mimari yapısıyla Körfez yatırımcılarının beğenisini topladı. Katar Ekonomi Bakanı Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani ise fuarda projeyi inceleyerek proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Pana Yapı Cityscape Katar 2016'da projelerini tanıttı!

Pana Yapı, 'Cityscape Katar 2016'da Körfez yatırımcısına projelerini tanıttı. Fikirtepe'de Brooklyn Park ve Brooklyn Life projelerinin yanı sıra Brooklyn City, Brooklyn Street ve Brooklyn Dream projelerini de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tarlabaşı360, Katar Cityscape'te tanıtıldı!

Çalık Holding şirketi Gap İnşaat, Katar’daki Cityscape gayrimenkul fuarında, ‘kentsel yenileme projesi’ Çalık Holdingı tanıttı. Proje alanı içindeki otelin satışı için Katarlı bir yatırımcı ile ön mutabakat sağlandı.

Katar Şeyhinin hedefi orta sınıfa konut sağlamak Haberi

Katar Şeyhinin hedefi orta sınıfa konut sağlamak

Velvet Towers için Ekşioğlu Evrensel Grup ile yüzde 50 ortaklıkla Palma D’oro May şirketini kuran Al Thani’nin hedefi Türkiye’de orta gelirliye ve gençlere yönelik konut projeler geliştirmek. Al Thani “Uzun zamandır İstanbul’da iş yapmak istiyordum. 6 ayda 4 firma ile 4 farklı sektörde çalışmalarımız oldu. Dünyanın neresine gidersem gideyim her yerden İstanbul’un potansiyelini görebiliyorum. Katar Şeyhi Temim de ‘Türkiye’ye git ve yatırım yap’ diye tavsiyede bulunuyor. Bu ilk projemiz olacak fakat son projemiz olmayacak” diye konuştu.


GENÇLERE PROJE LAZIM


Türkiye’de orta gelirliye konut yapmak istediğini ancak arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirten Al Thani “Genç profesyoneller için projeler yapılması lazım. Bunu peynir ekmek gibi satabiliriz” dedi. Velvet Towers’da 26 katlı 3 blokta, 1.250 konut yer alıyor. Palma D’oro May İnşaat Yönetim...