13 / 05 / 2024

katı atıkların enerjiye dönüşmesi

katı atıkların enerjiye dönüşmesi

Uşak'ta katı atıklar enerjiye dönüştürülüyor. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde ( UKOSB ) üretilen katı atığın buhar veya elektrik enerjisine dönüştürülmesine yönelik çalışma başlatıldı...

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Moskova'nın elekriğini sağlayacak tesisi Yenigün yapacak!

Uluslararası müteahhit şirketi Yenigün, 5 milyon Moskovalı'nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını üstlendiğini duyurdu...

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

13 maddede kat malikleri arasındaki uyuşmazlıkların çözümü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat malikleri arasındaki uyuşmazlıkların çözümü" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Yeni Torba Yasa ne diyor?

Konkordatoda frene basıldı. Ticari uyuşmazlıklara da arabuluculuk müessesesi geliyor. Sıfır atık yönetim sistemini kuranlara teşvik verilecek. Katı atıkların toplanması için geri kazanım katılım payı devreye sokuluyor. Yeni gelişmenin detayları.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi 10 milyon TL sermaye ile bugün Ahmet Cengiz Özdemir tarafından  kuruldu.

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketiİsmail Kabul tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

katı atıkların enerjiye dönüşmesi Haberi

katı atıkların enerjiye dönüşmesi

UKOSB Müdürü Cüneyt Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Uşak Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile (ABİGEM) atıkların enerjiye dönüştürülmesine yönelik fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek 120 bin liralık bütçesi olan çalışmanın 65 bin lirasının Zafer Kalkınma Ajansınca karşılanacağını söyledi.


Katı atıkların enerjiye dönüşümüyle çevreye ve ekonomiye katkı sağlanacağını ifade eden Öztürk, "Her geçen gün büyüyen ve gelişen Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde deri, tekstil ve geri dönüşüm konularında faaliyet gösteren tesisler arıtma çamurlarıyla günde yaklaşık 450 ton katı atık üretiyor. Atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması için fizibilite çalışması başlattık" diye konuştu.


- "Atıkların yanmasıyla linyit kömürü kadar enerji açığa çıkarabiliyoruz"


Öztürk, projenin hayata geçirilmesi durumunda, bölgede üretilen katı atıkların buhar veya elektrik enerjisine dönüşeceğini anlatarak, şunları kaydetti:


"Atıklar gazifikasyon...