15 / 05 / 2024

katılma payı nedir

katılma payı nedir

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?

Haziran ayı enflasyon verisi bugün belli oldu. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki, yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir? İşte detaylar...

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Arsa payı nedir? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı hesaplama, genellikle arsa sahipleri ile müteahhitler arasında gerçekleştirilen bir durumdur. Ancak bazı durumlarda arsa payı hesaplaması, arsaların sahiplerinin başka mal sahipleri ile arasında da gerçekleşebilir.

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır?

Mirasta saklı pay hesaplaması, kendisine kalan mirasta tam hakkını almadığını düşünen kimseler tarafından araştırılıyor. Peki, mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır? İşte Medeni Kanun hükümleri...

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

katılma payı nedir Haberi

katılma payı nedir

Katılma payı nedir?

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin tümüne ya da bir bölümüne salınan vergiye katılma payı deniyor. 


Şerefiye nedir?

Şerefiye değeri, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasına neden olan değere deniyor.


Şerefiye bedeli, gerekli verilerin sistem sayım programına girilmesi sonucunda bulunuyor. Cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkileyen özellikler arasında yer alıyor. 


Şerefiye bedeli,  dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Şerefiye ile katılma payı arasındaki farklar!

A-) Şerefiye belediyeler, katılma payı merkezi hükümet tarafından alınıyor.

B-) Her ikisi de belediyeler tarafından alındığı halde,...