05 / 05 / 2024

Kaya mezarlar

Kaya mezarlar

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor...

Kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında ortaya çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor...

Kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor.

Gaziantep’te 3 yeni proje için imzalar atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP'ın ortaklaşa gerçekleştireceği "Sütümü Soğutuyorum Değerini Arttırıyorum Projesi", "Dülük Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi Projesi" ile "Tilmen Höyük Çevre Düzenlemesi Projesi" nin işbirliği protokolüne imza atıldı. 

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Şanlıurfa Kale Eteği cazibe merkezi olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi.

Konya Zengibar'da acil restorasyona ihtiyaç var!

Konya'da Helenistik dönemde kurulan, hala ayakta olan surları, tiyatrosu, zafer takı, kaya mezarları ve su kemerleriyle Roma dönemi taş işçiliğinin en önemli örneklerinden Zengibar Kalesi'nde acil restorasyon yapılması gerektiği bildirildi.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Muğla Köyceğiz'deki kaya mezarlara tel örgü çekilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi’ndeki 2 bin 400 yıllık geçmişe sahip koruma altındaki kaya mezarlarına, yasak olmasına rağmen hatıra fotoğrafı çektirmek için çıkanların verdiği zararın önüne geçilmesi amacıyla Ortaca Belediyesi tarafından tel örgü çekilecek.

Bodrum'da inşaat alanında kaya mezarları bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımına başlandığı günden itibaren doğaseverlerin, tarihçilerin ve Bodrumluların büyük tepkisini çeken Göktepe Mevkindeki inşaat alanında müze görevlilerince kurtarma kazıları başlatıldı.

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek (sağ 3), Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek!

Muğla Valisi Amir Çiçek Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kultur Turizm Mudüru Veli Çelik ile Dalyan Kanalı. Kaunos Antik Kenti. Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı.

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek!

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek. Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta caretta'larla ünlü Dalyan'da, bölgedeki termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak

Kaya mezarlar Haberi

Kaya mezarlar



Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarian turizme kazandırılacak. 


Büyukşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu korumak amacıyla Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor. Bu kapsamda odunluk ve depo olaıak kullanılan 387 ev ve iş yerinin yıkılmasıyla ortaya çıkanlan mağara içerisindeki kaya mezarların Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Büyukşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Genceı. kentsel donuşum çalışmaları kapsamında kentin farklı noktalarında tarihi bulgulara rastladıklannı söyledi.



Hürriyet...