18 / 05 / 2024

Kayaşehir konut sektörü

Kayaşehir konut sektörü

17 Ağustos depremi sonrasında kurulan uydukent Kayaşehir, ulaşım projeleriyle cazibe haline geldi. Bölgede bugün Tahincioğlu'ndan Avrupa Konutları'na kadar markalı konut üreticilerinin 11 projesi planlama ve üretim aşamasında.

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Nidakule Kayaşehir'de ofisler ön satışta!

Kayaşehir’in Leed sertifika adayı olan ilk ve tek A+ ofis projesi Nidakule Kayaşehir, Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Tahincioğlu kalitesi ve Emlak Konut güvencesiyle ön satışlarına başladı.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Kayaşehir konut sektörü Haberi

Kayaşehir konut sektörü

Megaşehir İstanbul'un kuzey batı yönündeki yeni gelişim aksı olan Kayaşehir, hızla büyüyor. Markalı konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği bölgede Tahincioğlu'ndan Avrupa Konutları'na kadar markalı konut üreticilerinin bölgede 11 konut projesi planlama ve üretim aşamasında. Ulaşım projeleriyle yıldızı parlayan ve arsa stoku ile dikkat çeken bölgede tüm markalı konut üreticileri de proje geliştirmek üzere yer arayışında. 




ÖMER FARUK ÇELİK ÇELİK (KONUT ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ (KONUTDER) BAŞKANI 
"Herkes yer bakıyor" 


"Avrupa Yakası'nın yeni genişleme bölgesi olan bölgede tüm gayrimenkul firmaları proje geliştirmek üzere yer arayışında. Bölgenin nüfusunun 10 yıl içinde üç katı artması bekleniyor bu nedenle buradaki konut sayısı da aynı oranda artacak."


Şirketi EYG ile bölgede Evvel İstanbul ve Adım İstanbul projelerini geliştiren Konut Üreticileri Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, bölgede tüm markalı...