20 / 05 / 2024

kaybolan tapu çıkarma harcı

kaybolan tapu çıkarma harcı

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi çıkarma ücreti ne kadar?

Gayrimenkul sahibi olan kişiler tapu takyidat belgesinin genel tanımını ve detaylarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi nereden alınır? İşte detaylar...

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Tapuda sahtecilik nasıl yapılır?

Tapu sahibi olan kişiler bazı durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilir. Örneğin kaybolan tapu belgelerine nasıl ulaşabilecekleri hususunda. İşte buna ve benzeri hallerde yapılacaklar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Gayrimenkul alımlarında tapu işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alımına karar vermek işin önemli bir aşaması olsa da, eğer bu konuda tecrübeli biri size yardım etmiyorsa tapu işlemleri içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Çünkü tapu işlemleri için tapu dairesine gittiğinizde karmaşık bir süreç sizi bekliyor.

ERA Gayrimenkul İzmir'de tapu ve hukuk eğitimi verdi!

ERA, Türkiye’de büyümesine yatırımcılarına verdiği eğitim desteğiyle de devam ediyor. Çıkarma yaptığı İzmir’de, ‘tapu ve hukuk’ eğitimi veren ERA, bölgedeki yatırım potansiyeline de dikkat çekti.

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Mahmut Çerçi: Tapu ve arazi sorununu çözecek!

Mahmut Çerçi tapu ve arazi sorununu çözecek. Beraberindeki heyetle Akgedik Mahallesi'ne çıkarma yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, tapu ve arazi sorununu vatandaşları mağdur etmeden çözeceklerini söyledi

Kaybolan tapu için gerekli evraklar!

Tapu belgenizi kaybettiğinizi ancak yeniden çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Kaybolan tapu belgesi yeniden nasıl çıkarılır? Kaybolan tapu için gerekli evraklar nelerdir?

Aydınevler'de yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona ulaşıldı!

Aydınevler'de Belediye 'ye, Milli Emlak 'a, vatandaşa ait yerler bir karmaşa içindeydi. Aydınevler Mahallesi'nin tapu mağduru sakinleri, yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Mütekabiliyette tapu karmaşası ve çözüm yolları!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın mütekabiliyet tapu karmaşası ve çözümleri hakkındaki düşünceleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Neyzen kardeşler Kudsi, Hulki ve Süleyman Ergüner'den tapu davası!

Kudsi, Hulki ve Süleyman Ergüner, 2007'de vefat eden amcaları Asaf Sırrı Ergüner'in eşi Mükerrem Güzin Ergüner'e "tapu iptal" davası açtı

kaybolan tapu çıkarma harcı Haberi

kaybolan tapu çıkarma harcı

Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?

Taşınmaz sahibiyseniz ve tapunuzu kaybettiyseniz, tapu belgesini yeniden çıkarabilirsiniz. Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek  gerekli işlemler yapılabiliyor. 


Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor.  En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor. 


Taşınmazın sahibinin vefat ettiği durumlarda ise mirasçıları mirasçılık belgesi getirmek veya nüfus kayıtlarından mirasçıları olduğu anlaşılmak kaydıyla yeni tapu senedi çıkartabilir.


Taşınmazın mahallesini, köyünü ada veya parsel numarasını bilmeye dahi gerek kalmadan isme ve T.C kimlik numarasına göre bilgisayar bu aramayı yapıyor ve taşınmazın yeri kolaylıkla bulunuyor.


Peki, "Tapumu kaybettim yenisini çıkartmak istiyorum ne kadar ücret öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


İlgili Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi...