27 / 09 / 2024

Kaynak hakkının sağlanması için istenen belgeler

Kaynak hakkının sağlanması için istenen belgeler

Türk Medeni Kanunu kapsamında 756. maddede tanımlamasına ve sınırlarına yer verilen kaynak hakkı nedir? Kaynak hakkı tesisi nasıl kurulur? İşte kaynak hakkı ile ilgili bilgiler...

Türkiye Emekliler Derneği açıkladı! Primlerin emeklilere geri dönüşü sağlanmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, ekonomik koşulların her 4 emekliden birini çalışmak zorunda bıraktığını ifade ederken çalışan emeklilerin primlerinin geri dönüşünün sağlanması gerektiğini kaydetti.

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber! 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var, aman hakkınız yanmasın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere sevindirici haber... 31 Temmuz'a kadar vaktiniz var... Aman dikkat, hakkınız yanmasın... İşte ayrıntılar...

İş Bankası son kez duyurdu! Bu parayı 30 Haziran’a kadar almazsanız hakkınız yanacak!

Her zaman birbirinden farklı kampanyalar düzenleyerek müşterilerinin yaptıkları işlemlerde kazançlı çıkmasını sağlayan İş Bankası, Maximum müşterilerine özel bir kampanya daha düzenledi. İş Bankası, kampanya kapsamında 150 TL hediye edeceğini ve son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğunu açıkladı.

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Kaynak hakkının sağlanması için istenen belgeler Haberi

Kaynak hakkının sağlanması için istenen belgeler

Kaynak hakkı tesisi!

İrtifak hakları kapsamında yer alan kaynak hakkı, bir başkasının mülkiyeti altında bulunan arazideki kaynayan sudan faydalanılması anlamına geliyor. Söz konusu hak, başkasının arazisinden su alma, bu sudan yararlanma ya da suyun bir yere akıtılması ile kullanılıyor.


Kaynak hakkı, iki çeşit halinde karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri şahsi kaynak hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hak, kaynak hakkının bir kişi lehine kurulmasıyla oluşuyor. Arzi kaynak hakkı ise, kaynak hakkının bir taşınmaz lehine kurulmasıyla vuku buluyor. 


Başkalarına devredilebilen hak olan kaynak hakkı, resmi senetlerle başkalarına devredilmesinin önüne geçilmesi halinde bir başkasına devredilemiyor. Kaynak hakkı tesisi ile ilgili hükümler Medeni Kanun'da 756. maddede yer alıyor.


MADDE 756.- 

Kaynaklar, arazinin bütünleyici parçası olup, bunların mülkiyeti ancak kaynadıkları arazinin mülkiyeti ile birlikte kazanılabilir.

Başkasının arazisinde bulunan kaynaklar üzerindeki hak,...