16 / 06 / 2024

kayseri anıt yapı

kayseri anıt yapı

Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğu tahmin edilen anıtsal bir yapı bulundu...

ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi ile Eskişehir Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Varank, "Bu merkez 50 yıllık bir özlem. Elbette bu merkeze kavuşuyor olmamız bir tesadüf değil'' dedi.

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Çengelköy’deki 15 Temmuz anıtına tepki!

Çengelköy'e yapılacak 4.5 metre büyüklüğündeki mermi çekirdeği şeklindeki anıt çeşme tepki toplamaya başladı. Murat Bardakçı ve Nagehan Alçı bugünkü yazılarında hain darbe girişimi için farklı bir anıt seçilmesi gerektiğini kaleme aldılar.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Malatya Atatürk Anıtı Kavşağı'nda kazı çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtının olduğu Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı arazisine Şehitler Anıtı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında bulunan ve 15 Temmuz işgal girişiminin komuta merkezlerinden biri olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın arazisinde "Şehitler Anıtı" yükselecek.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Nevşehir 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı Pazartesi açılacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için Şehitlik Parkı'nda, '15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği' yapıldı.

Doğan Yeni Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Yeni Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Doğan Yazgülü ve Sevgi Turan ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 5 Eylül'de Maltepe'de kuruldu.

kayseri anıt yapı Haberi

kayseri anıt yapı


Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait çok büyük bir anıtsal yapı bulundu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, 2010 yılından itibaren Kaniş'te sürdürdükleri kazılarda günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait büyük bir anıtsal yapıyla karşılaştıklarını söyledi.


Binanın şimdilik 75x60 metrelik bölümünün gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Kulakoğlu, "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız. Bu yapı gerçek anlamda özel bir ev, ikametgah değil. Büyük olasılıkla bir idari yapı. Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Kulakoğlu,...