07 / 05 / 2024

Kayseri arkeoloji projeleri

Kayseri arkeoloji projeleri

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen "Kayseri Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi" önemli keşiflerle gündeme gelmeye devam ediyor...

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor!

Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacak vizyon projeleri arasında yer alan Kocasinan Kentsel Dönüşüm Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Kayseri Büyükşehir projeleri tek tek ele alındı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin projeleriyle ilgili çok önemli bir toplantı yaptı. 

TOKİ Kayseri 2020 kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ Kayseri 2020 kura çekimi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Kura heyecanının başladığı Kayseri TOKİ projeleri 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut seçenekleri bulunuyor. 

TOKİ Kayseri projeleri 2020 başvuru tarihleri!

TOKİ Kayseri projeleri 2020 başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ Kayseri 2020 başvuru şartları neler? TOKİ Kayseri 2020 başvuru belgeleri neler? TOKİ 100 bin sosyal konut fiyatları ne kadar ve ödemeleri nasıl yapılıyor? İşte TOKİ Kayseri 100 bin sosyal konut 2020 detayları....

Kayseri Sahabiye dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan  Sahabiye Kentsel Dönüş Projesi için imzalar atıldı. Projede 218 konut ve 18 dükkan yer alacak.

Raylı sistem projeleri için 3 şehrimize 150 milyon avro!

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep için 150 milyon avroluk anlaşma yaptı...

Kayseri'de YHT ve havaalanı genişleme projeleri mecliste!

Kayseri'de tamamlanan projelere ve yüksek hızlı tren ile havaalanı genişleme projelerinin tamamlanma tarihleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kayseri Büyükşehir projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kocasinan Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısı’nda kentteki projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Kayseri'nin kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin kentsel dönüşüm projelerini masaya yatırdı.

Kayseri'ye 6 yeni mini terminal inşa edildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin model alınacak projeleri arasında yer alan mini terminal projeleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve sektörün temsilcilerinin katılımıyla tanıtıldı. 

Kayseri Melikgazi kentsel dönüşümle yenilendi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Kayseri arkeoloji projeleri Haberi

Kayseri arkeoloji projeleri

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Anadolu'daki en eski ticaret yollarının araştırıldığı çalışmalar çerçevesinde, eski adıyla Kaniş olan Kültepe'ye giden yollar üzerinde yer alan Erciyes Dağı etrafındaki eski merkezler incelendi.  


İncelenen alanda Eski Çağ Anadolu maden ticaretinin esas unsurlarından birisi olan "kalay" hakkında yeni ve önemli bilgilere de ulaşıldı. Hisarcık'ta Senir Sırtı mevkisinde 6 yeni maden galerisi daha tespit edildi. Ayrıca, eski Hisarcık'ın kanalizasyon sisteminin bağlandığı ve şimdi kapatılmış asıl galerinin de varlığı ortaya çıkartıldı. 


Bu bölgede kalay madenine ilk olarak 2000'li yılların başında ulaşılmıştı. Anadolu'da çok ender bulunan kalay madenine, şimdiye kadar yapılan çalışmalarda sadece "Kestel-Göltepe, Bursa Soğukpınar ve Kayseri Hisarcık Senir Sırtı"nda rastlandı. 


Böylece hem Anadolu hem de insanlığın ortak tarihi için çok önemli bir veri...