11 / 05 / 2024

kayseri basın müzesi

kayseri basın müzesi

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Kayseri Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı!

Kayseri’de Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar kentsel dönüşüm ile Seyrani’de yeni yapılacak olan 4 ana aksın alanını inceledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Çemberlitaş Binası boşaltılacak mı?

Şarap yazarı Mehmet Yalçın, Çemberlitaş'taki Basın Müzesi’ne İBB’nin Emlak Dairesinden gelen "Bu binayı boşaltın" talebini anlattı. 

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Ankara 15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı!

Darbecilere karşı destansı kahramanlığın müzesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısına inşa edilecek. 

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi, geleceğe damga vurmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Çelik, 147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesinin start aldığını açıkladı.

Kayseri Beyazşehir Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kayseri Beyazşehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi'ne yoğun talep!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 Kasım Pazartesi günü açılan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Uzlaşma Ofisi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi açıldı!

Kayseri'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde önemli bir safhaya geçildi. Büyükşehir Belediyesi Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'ni hizmete açtı.

Mardin ve Kayseri'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, riskli alan ilan edilen Kayseri'ye bağlı Kocasinan Talas ilçeleri ve Mardin'e bağlı Yeşilli ilçesinde bazı bölgelerde kentsel dönüşüm uygulanacak.

kayseri basın müzesi Haberi

kayseri basın müzesi

Kayseri'nin 109 yıllık basın tarihinin anlatılması için kurulacak Basın Müzesi'ne, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından hibe desteği verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta kurulması planlanan ve kentin 109 yıllık basın tarihinin anlatılacağı Basın Müzesi'ne sağlanacak hibe desteğine ilişkin imza töreni gerçekleşti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ORAN Salonu'nda gerçekleşen törende konuştu. Altınkaya, Basın Müzesi için ciddi bir arşiv taraması yapılması gerektiğini belirtti.

"Müzeye baskı makinesi, daktilo gibi araç ve gereçleri bir şekilde temin edebiliriz." diye konuşan Altınkaya, "Önemli olan 109 yıllık basın tarihimize ilişkin bilgilere ulaşmamız. Cemiyet üyemiz Selma Kara, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesindeki akademisyenlerle beraber bu arşiv taramasını yürütüyor. Onlardan aldığımız bilgiye göre 109 yıl içinde 250'ye yakın gazete...