02 / 05 / 2024

kayseri Beşaret Kaya Kilisesi restorasyon

kayseri Beşaret Kaya Kilisesi restorasyon

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

O ilde tam 10 taksitle beş arsa satılacak! İmarlı arsa almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı Kayseri Kocasinan'da yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihalesi 7 Şubat'ta yapılacak.

Hasan Can Kaya hakkında bomba iddia! Acun Ilıcalı kefil oldu, Hasan Can Kaya 40 milyona villa aldı!

Sevilen ve beğenilen Konuşanlar programıyla her cuma günü Exxen'de ekrana gelen Hasan Can Kaya’nın 40 milyon TL'ye villa aldığı idda edildi. İşte detaylar...

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Berk Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berk Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Berk Kaya ve Cemal Kaya tarafından kuruldu.

TOKİ Kayaşehir kura sonuçları 2019!

TOKİ Kayaşehir 2019 projesinde talep toplanan 2 oda 1 salon daireler 238 bin TL'den alıcıların beğenisine sunuldu. Projedeki toplam 4 bin 467 adet konut sahiplerini buluyor. Kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştiriliyor. İşte TOKİ Kayaşehir kura sonuçları 2019...

Beşkaya Uluslararası Turizm Personel Taşımacılık Oto.Petrol İnşaat Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beşkaya Uluslararası Turizm Personel Taşımacılık Oto.Petrol İnşaat Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yücel Beşkaya tarafından kuruldu.

Kayseri Köşk'e sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesm eden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Kayseri Yemliha'ya beş yıldızlı sosyal tesis!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçelerin yanı sıra mahallelere de beş yıldızlı sosyal tesisler inşa ediyor.

Kayseri'ye modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehrin üç farklı bölgesine beş yıldızlı denilebilecek modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Kayseri Engelsiz Yaşam Merkezi'ne bakanlık desteği!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Engelsiz Yaşam Merkezi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan destek sözü aldıklarını belirtti.

Kayseri Köşk'e sosyal yaşam merkezi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köşk ilçesine kazandıracağı beş yıldızlı sosyal yaşam merkezinin temelini yarın atacak. Sosyal tesiste yüzme havuzu, fitness salonu, sanat ve mesleki eğitim için derslikler yer alacak.

Kayseri'ye iki yeni emniyet müdürlüğü binası inşa edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü için iki hizmet binası yapacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok beğendiği projelerin ihalesi gerçekleşti

Kayseri Büyükşehir'den 5 yeni okul!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi beş ayrı okul yaptırarak eğitimin hizmetine sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'de sadece şahısların değil kurumların da hayırsever olduğunu belirtti ve eğitime her alanda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

kayseri Beşaret Kaya Kilisesi restorasyon Haberi

kayseri Beşaret Kaya Kilisesi restorasyon

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yer alan Beşaret Kaya Kilisesi, define avcılarınca talan edildi. Mahalle Muhtarı Ömer Nalbant, yıkılmak üzere olan kilisenin restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; kilisenin Ermenilerin yaşadığı dönemde kullanıldığını kaydeden Beşaret Kaya Kilisesi, defineciler tarafından talan edildi. Kilisenin içi yapılan kazılarla kullanılmaz hale geldi ve duvarlardaki fresklerin de talan edildiği belirtildi.

Tarihi kilisenin son durumunun içler acısı olduğunu kaydeden Bağpınar Mahallesi Muhtarı Ömer Nalbant, "Bağpınar Mahallesi, önemli turizm değerlerinden olan Koramaz Vadisi'nin giriş noktalarından birinde yer alıyor. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'de Bağpınar Mahallesi'nde birçok tarihi yapı var. Bunlardan bir tanesi de Dere yolu bölgesinde bulunan Beşaret Ermeni Kaya Kilisesidir. Biz, buraya muhtarlık olarak defalarca demir kapı, kapı kilidi takmamıza rağmen buraya define aramak için gelenler tarafından kırıldı" şeklinde...