02 / 05 / 2024

Kayseri Camii Kebir Mahallesi

Kayseri Camii Kebir Mahallesi

Cami-i Kebir Mahallesi’nde bulunan tarihi Hilmi Paşa Mescidi’nin minaresinin moloz ve atıklar arasında kaybolan görüntüsü cemaatini ve çevredeki esnafı üzüyor.

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Kayseri Recep Mamur Camii açıldı!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan Recep Mamur Camiisi’nin açılışına katıldı.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Kayseri Cami Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cami Kebir kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Millet bahçesi noktasında Melikgazi ve Kocasinan millet bahçelerinde projelendirme çalışmalarında son safhaya geldik" dedi.

Hulusi Akar'ın Kayseri'deki camisini Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak!

Hulisi Akar'ın memleketi Kayseri'de inşa ettirdiği 750 kişilik camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü açılacak.

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ Kayseri 709 konut ihalesi yarın!

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi 709 Adet Konut , 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Kayseri Safa Camii yenileniyor!

Geçtiğimiz aralık ayında çıkan yangında büyük oranda hasar görerek kullanılamaz hale gelen Safa Camii’nin Melikgazi Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde tadilatı yapılarak yeniden ibadete açılacak.

Makedonya Kebir Mehmet Çelebi Camii restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve 1963 depreminde hasar gören Kebir Mehmet Çelebi Camii Türkiye'nin de desteğiyle restore edildi.

Kayseri Sarız Merkez Camii açıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarız Merkez Camii’nin ibadete açılışı nedeniyle gerçekleştirilen programa katıldı. İlçelere yapılan yatırımın artarak sürdüğünü belirten Başkan Çelik, baharla birlikte biten yatırımları hizmete açacaklarını söyl

Kayseri Yahyalı'daki Alemdar Camii’nin temeli atıldı!

Yahyalı İlçesi Çiğilli Mahallesi’nde arsası Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi tarafından arsası bağışlanan Alemdar Camii’ nin temeli törenle atıldı.

Kayseri Hacı Bayraktar Camii'nin temeli atıldı!

Kayseri’nin Talas ilçesinde hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılan Hacı Halil Bayraktar Caminin temeli atıldı. Bayraktar, yapımı tamamlandıktan sonra faaliyete girecek caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kayseri Camii Kebir Mahallesi Haberi

Kayseri Camii Kebir Mahallesi

Tarihi Kapalıçarşı’nın (bedesten) batı duvarına bitişik olan ve kitabesinde 1870-71 yılında Hilmi Paşa tarafından tamir ve ihya edildiği belirtilen Mescit’te vakit ve Cuma namazları kılınıyor.


Kapalıçarşı’nın bir kapısı kapatılarak yapıldığı sanılan mescidin küçük ve sembolik minaresini tamamen örten, bitişikteki bıçakçıların çatısında da yer alan bu mezbeleliğin bir an önce kaldırılması gerekiyor.



Kayseri...