03 / 05 / 2024

Kayseri İncesu restorasyon projeleri

Kayseri İncesu restorasyon projeleri

İncesu Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçedeki tarihi yapıların restorasyonunu yaptırarak, tarihi dokunun korunmasını sağlıyor. İncesu Belediyesi İlçenin tarihi yapısını korumak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.

Kayseri'de imarlı 9 arsa satılıyor!

Kayseri İli İncesu Belediye Başkanlığı, Kayseri İncesu'da yer alan konut, ticaret, sanayi ve imalathane alanı imarlı dokuz arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kayseri projesi yarın ihaleye çıkıyor! 190 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri İncesu projesinde 190 konut yer alacak. Merakla beklenen projenin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Kayseri projesiyle 190 konutluk yeni proje geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri projesinde 190 konut yer alacak. İncesu ilçesinde yükselecek olan projenin ihalesi 8 Kasım'da yapılacak.

O ilde 80 bin TL'den başlayan fiyatlarla 18 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

İncesu Belediye Başkanlığı, Kayseri ili, İncesu ilçesinde yer alan 18 adet arsayı satıyor. Peki Kayseri İncesu'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

TOKİ Kayseri İncesu 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Kayseri İncesu sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Kayseri İncesu’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Kayseri İncesu’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Kayseri İncesu sosyal konut projesi

Kayseri'de 24.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İncesu İcra Dairesi Kayseri İncesu'da yer alan fabrikayı 24 milyon 864 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Kayseri İncesu'da 25.7 milyon TL'ye icradan satılık ticari bina!

T.C. İncesu İcra Dairesi, Kayseri ili, İncesu ilçesi, Sultansazı Mahallesi, 1359 ada 12 parselde yer alan ticari binayı 25 milyon 751 bin 476,58 TL'ye satıyor.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Kayseri Tavukçu Mahallesi’ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadim geçmişe ve zengin mimariye sahip Kayseri’de sivil mimarinin ayağa kaldırılarak kentin hizmetine sunulması için kararlılık gösteriyor. 

Kayseri'ye 2 dev ulaşım yatırımı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu Marina açılışına katılım gösterdi. Marina açılışında açıklamalar yapan Başkan Büyükkılıç, Kayseri yatırımları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı çöktü!

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı restorasyon yapılması sonudunda çöktü ve 2 işçi yaralandı. Polis olayla ilgili incelemelerde bulundu. 

Kayseri İncesu restorasyon projeleri Haberi

Kayseri İncesu restorasyon projeleri

İncesu Belediyesi İlçenin tarihi yapısını korumak için 2007-2008 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Karamustafa Paşa Külliyesinin Kervansaray, Cami, Han Mamam kısmının Vakıflar Genel Müdürlüğünce ihale ettirilerek yenileme çalışmalarının yapılmasını sağladı. Daha sonraki yıllarda İncesu Belediyesi kendi bütçesiyle İlçede bulunan beş tane tarihi konağın restorasyon çalışmalarını yaptırdı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "İncesu merkezdeki beş mahalle birinci derecede arkeolojik SİT alanı olarak görülmektedir. Bu kapsamda belediyemizce yaptırılan koruma planları Kayseri Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanmıştır. 2007-2008 yılında İlçemizde bulunan Karamustafa Paşa Külliyesinin Kervansaray, Han, Hamam ve Cami restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Arasta kısmı kişi mülkiyetinde olması nedeniyle yapılamamıştı. Bu konuda hazırladığımız ve Kayseri Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projemizde Sayın Valimizin de bize...