07 / 05 / 2024

Kayseri kazı

Kayseri kazı

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen "Kayseri Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi" önemli keşiflerle gündeme gelmeye devam ediyor...

Kayseri'de 2+1 ve 3+1 konutlar 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Büyük fırsat! 

Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kayseri ili, Kazımkarabekir, Battalgazi, Anbar, Talas ve Tacettinveli mahallelerinde yer alan 32 konut ile 3 büroyu satıyor. 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 750 bin TL'den başlıyor...

Kayseri Melikgazi Belediyesi 31 adet 2+1 ve 3+1 daireyi satıyor! 390 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kayseri ili, Merkez ilçesi, Kazımkarabekir, Battalgazi, Anbar, Talas ve Köşk mahallelerinde yer alan 31 daireyi 390 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor...

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki konutlar teslim edildi!

Melikgazi Belediyesi en büyük projeleri arasında yer alan Kâzım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 daire sahiplerine teslim edildi.

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki konutların kuraları çekildi!

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 dairenin kura çekimleri yapıldı.

Kayseri'de definecilerin tahrip ettiği kilisede yıkılma tehlikesi!

Kayseri Yeşilhisar'da bulunan Agios Eustatios Kilisesi, definecilerin birçok defa yaptığı kazı çalışmaları ile tahrip edilmişti. Yıkılma tehlikesi yaşayan kilisenin restore edilmesi talep edildi.

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

Kayseri Kazım Karabekir'de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bitirilen 6 blok 208 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki törende konuşma yaptı...

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm'de binalar yükseliyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, toplam 428 dairenin Kasım ayında teslim edileceğini söyledi.

Kayseri meydanları şehir ekonomisini canlandıracak!

MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri'de yapılacak olan meydana projelerin şehir ekonomisine canlılık getireceğini söyledi.

Kayseri Kazım Karabekir'de 392 konutun temeli atıldı!

Kayseri'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazım Karabekir Mahallesinde başlatılan çalışma için 7 bloklu 392 konutun temeli atıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kayseri Kazımkarabekir'de dönüşüm bu ay başlayacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesinde ihalesi yapılan 3 blokta 182 daire inşaatına bu ayın içerisinde başlanacağını belirtti.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm müteahhitleri buluştu!

Kayseri'de Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2017 ve 2018 yılı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer alan Kazımkarabekir, Küçükali ve Anbar semtlerindeki Kentsel dönüşüm Binaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kayseri Kazımkarabekir'de 78 yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesi'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kayseri kazı Haberi

Kayseri kazı

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Anadolu'daki en eski ticaret yollarının araştırıldığı çalışmalar çerçevesinde, eski adıyla Kaniş olan Kültepe'ye giden yollar üzerinde yer alan Erciyes Dağı etrafındaki eski merkezler incelendi.  


İncelenen alanda Eski Çağ Anadolu maden ticaretinin esas unsurlarından birisi olan "kalay" hakkında yeni ve önemli bilgilere de ulaşıldı. Hisarcık'ta Senir Sırtı mevkisinde 6 yeni maden galerisi daha tespit edildi. Ayrıca, eski Hisarcık'ın kanalizasyon sisteminin bağlandığı ve şimdi kapatılmış asıl galerinin de varlığı ortaya çıkartıldı. 


Bu bölgede kalay madenine ilk olarak 2000'li yılların başında ulaşılmıştı. Anadolu'da çok ender bulunan kalay madenine, şimdiye kadar yapılan çalışmalarda sadece "Kestel-Göltepe, Bursa Soğukpınar ve Kayseri Hisarcık Senir Sırtı"nda rastlandı. 


Böylece hem Anadolu hem de insanlığın ortak tarihi için çok önemli bir veri...